Nicuşor Dan: Sergiu Moroianu nu a dat niciun semn de a retracta acuzaţiile foarte grave şi mincinoase pe care le-a adus USR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul USR, Nicuşor Dan. FOTO Mediafax
Liderul USR, Nicuşor Dan. FOTO Mediafax

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a declarat, luni, la Parlament, că Sergiu Moroianu, soţul lui Clotilde Armand, nu a dat niciun semn de a retracta acuzaţiile „foarte grave şi mincinoase“ pe care le-a adus formaţiunii, acesta având posibilitatea să facă un apel la Comisia de arbitraj în cazul în care ar dori să revină în partid.

„Tot ceea ce poate să facă domnia sa, este, conform Statutului, să facă un apel la Comisia de arbitraj. Dacă îl va face, Comisia de arbitraj îl va judeca. Până în momentul ăsta nu a dat niciun semn de a retracta acuzaţiile foarte grave şi mincinoase pe care ni le-a adus”, a precizat Nicuşor Dan, întrebat dacă mai există vreo şansă ca Sergiu Moroianu să revină în partid.

Nicuşor Dan a susţinut că membrii USR trebuie să gândească raţional şi să aibă responsabilitate pentru oamenii care îşi pun speranţe în ei.

„Nu am văzut filmul (postat pe Facebook de Clotilde Armand şi sotul ei - n.r.), nu cred că este o intimidare, a fost o decizie pe care a luat-o în unanimitate Biroul Naţional prin toţi membrii prezenţi. Eu nu sunt un om conflictual şi cred că trebuie să gândim cu toţii foarte raţional situaţia în care ne aflăm şi mai ales să avem responsabilitate pentru toţi oamenii care îşi pun speranţe în noi”, a subliniat Nicuşor Dan. 

Vicepreşedintele USR Clotilde Armand şi soţul său, Sergiu Moroianu, proaspăt exclus din partid, au postat sâmbătă seară un filmuleţ pe Facebook în care afirmă că sunt o familie unită, care nu se lasă intimidată de nicio greutate, ei exprimându-şi speranţa că vor putea discuta cu colegii lor din USR.

Soţul lui Clotilde Armand, Sergiu Moroianu, a fost exclus din USR prin votul unanim al conducerii partidului, în urma acuzaţiilor conform cărora ”echipa de comunicare/campanie” a USR  ar fi asociat imaginea formaţiunii cu activiştii LGBT şi cu Soros.

„Este o decizie tristă. L-am invitat să dea explicaţii, dar nu a venit. Sunt foarte multe lucruri neadevărate pe care le-a spus (Moroianu – n.r.), lucruri care ne prejudiciază imaginea foarte tare, cum ar fi faptul că am fi asociaţi cu Soros, că nu am fi fost transparenţi cu banii în campanie sau că ar fi fost servicii fictive plătite în campanie”, a declarat Nicuşor Dan despre excluderea lui Moroianu.

Vicepreşedintele USR, Clotilde Armand, a declarat, sâmbătă, la Cluj, că excluderea soţului ei Sergiu Moroianu din USR este ”o decizie greşită”, spunând că totul a început de la ”o decizie greşită a lui, care a creat o decizie greşită a Biroului Naţional”. Armand a explicat că soţul ei nu a avut ocazia să îşi susţină punctul de vedere pentru că a fost nevoit să participe la activităţi cu copiii cât timp ea s-a aflat la Cluj.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite