Nicuşor Dan, încrezător în succesul Dreptei la alegerile din 2024

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, s-a declarat optimist în succesul Dreptei la alegerile care vor avea loc anul viitor.

FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

„În perspectiva unui an electoral foarte intens cred că este datoria fiecăruia dintre noi să luptăm pentru ca următorii patru ani din viaţa României să nu încapă pe mâna PSD-ului. Aşa cum printr-o mişcare foarte dificilă la momentul acela, dar corectă între partidele de dreapta am avut succesul din 2020 în Bucureşti, sunt optimist pentru succesul dreptei în alegerile care urmează în 2024", a spus Nicuşor Dan la conferința organizată de Forța Dreptei, partid condus de fostul șef PNL Ludovic Orban. 

Primarul Capitalei a susținut căîn  ultimii 30 de ani a fost o confruntare între Dreapta şi PSD.„Asta este istoria noastră de 30 de ani - o confruntare între Dreapta şi PSD. Dreapta înseamnă responsabilitate, asta înseamnă de exemplu să cheltuieşti şi să promiţi bani pe care îi ai, nu bani pe care nu îi ai. (...) Dreapta înseamnă respectarea regulilor de la ordine publică la urbanism, la parcare. Dreapta înseamnă un parteneriat real cu mediul privat. Ce am făcut noi a fost să mergem în sfârşit către mediul privat, să desfiinţăm acele companii municipale care parazitaseră o relaţie corectă în administraţia publică", a mai afirmat Nicușor Dan. 

În cadrul reuniunii de sâmbătă vor fi prezentate şi adoptate strategia politică a partidului pentru anul 2024, principalele direcţii ale programului de guvernare şi calendarul alegerilor interne ale formaţiunii.

Nicușor Dan vrea sa fie din nou candidatul Dreptei 

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, declara încă de anul trecut, despre o candidatură la următoarele alegeri locale din 2024, că speră ca o alianţă de dreapta să îl susţină la primăria Bucureştiului. 

La alegerile locale din 2024, cursa pentru Primăria Capitalei ar putea fi total diferită de cea din 2020, în contextul în care actualul edil al Bucureştiului, Nicuşor Dan, ar urma să nu mai beneficieze de susţinerea partidelor care l-au ajutat să urce pe fotoliul de primar. Potrivit surselor „Adevărul”, formaţiunile politice de dreapta, PNL şi USR, fug de varianta susţinerii unui candidat care nu face parte din aparatul de partid şi care se confruntă şi cu o imagine mai degrabă negativă, dat fiind stilul de administrare a oraşului de către Nicuşor Dan.

Dacă în 2020 Primăria Capitalei a fost câştigată de dreapta cu susţinerea unei alianţe între liberali şi membrii USR, după patru ani de mandat, foştii aliaţi ar putea să îl contracandideze pe actualul primar.

Salvarea, în mâinile foştilor liberali

Actualul primar s-ar putea bucura însă de o susţinere din partea partidului nou înfiinţat de fostul lider al liberalilor, Ludovic Orban. Forţa Dreptei a strâns mai mulţi foşti membri PNL, iar Orban, deşi aflat într-o situaţie asemănătoare şi izolat politic, rămâne în continuare un susţinător al lui Nicuşor Dan, având inclusiv oameni apropiaţi în instituţia condusă de primarul general, cu toate că a părăsit PNL. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite