Nicolae Vlad Popa, propunerea PDL pentru funcţia de membru al Curţii Constituţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Vlad Popa FOTO Arhiva Adevărul
Nicolae Vlad Popa FOTO Arhiva Adevărul

Secretarul Camerei Deputaţilor Niculae Mircovici a declarat, marţi, că grupul parlamentar PDL din Camera Deputaţilor l-a propus pe senatorul Nicolae Vlad Popa pentru funcţia de membru al Curţii Constituţionale.


„Am fost propunerea deputaţilor PDL întrucât am o experienţă de peste 18 ani în domeniul juridic. Cred în şansele mele, însă votul este politic, iar domnul Dorneanu, propunerea PSD, are şanse foarte mari“, a explicat senatorul Nicolae Vlad Popa pentru adevarul.ro.

Săptămâna trecută, conducerea Camerei Deputaţilor a decis ca plenul să numească până în 30 martie un nou judecător la Curtea Constituţională, în locul Aspaziei Cojocaru, al cărei mandat se încheie în 8 iunie.

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a trimis o scrisoare privind încetarea în 8 iunie a mandatului Aspaziei Cojocaru, numită în CC la propunerea Camera Deputaţilor.

Biroul Permanent a luat în discuţie şi celelalte cazuri de încetare a mandatului, respectiv ale lui Ion Predescu, numit la propunerea Senatului, şi Acsinte Gaspar, numit la propunerea Preşedinţiei.

„S-a decis ca în perioada 18-21 martie, fiecare grup parlamentar să facă propuneri la Comisia juridică, între 21-25 martie să aibă loc audieri şi raport, astfel încât între 25-30 martie să fie pe ordinea de zi a plenului“, a precizat săptămâna trecută Niculae Mircovici.

În scrisoarea preşedintelui Curţii se arată că, potrivit legii 47/1992, cu trei luni înainte de expirarea mandatului fiecărui judecător, preşedintele Curţii sesizează pe preşedintele Camerei Parlamentului care a numit judecătorul sau, după caz, pe preşedintele României, solicitându-i să numească un altul în locul lui, iar numirea trebuie efectuată cu cel puţin o lună înainte de încetarea mandatului judecătorului predecesor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite