Nemulțumiri în Guvern pe tema împărțirii banilor. Care sunt solicitările ministrului Dezvoltarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Restrângerea cheltuielilor provoacă tensiuni în Coaliție. Potrivit unor surse Digi24, ministrul Adrian Veștea a amenințat că își depune demisia dacă șeful de la Finanțe, Marcel Boloș, nu îi va da bani pentru proiectele de infrastructură aflate în desfășurare la Ministerul Dezvoltării. 

Lipsa banilor provoacă neînțelegeri în Coaliție FOTO Inquam Photos
Lipsa banilor provoacă neînțelegeri în Coaliție FOTO Inquam Photos

Șeful portofoliului Dezvoltării a amenințat că își va depune demisia, refuzând însă să confirme public informația, relatează Digi24

Totodată, potrivit sursei citate, Adrian Veștea a precizat că e necesar ca liderii Coaliției să se așeze la masa discuțiilor pentru a pune la punct bugetul.

„Cred că este extrem de important să păstrăm același trend pe care l-am avut până în prezent, acela de a continua proiectele. Cred că este important să gândim o construcție realistă a bugetului. Noi am solicitat 20 de miliarde, sumă pe care urmează să vedem în ce măsură poate fi acoperită încă de la începutul execuției bugetare. Restul cu siguranță pe parcursul anului viitor vom face demersuri ca să putem alimenta conturile. Este important că coaliția să se așeze la masă discuțiilor”, a susținut ministrul Adrian Veștea.

În urma încercărilor de a strânge cureaua și a limita cheltueiliele, unul din rezultatele cele mai vizibile este alocarea tot mai multor sume din Fondul de rezervă al statului, fiind astfel completate mai multe bugete ale instituțiilor de stat, dar și cheltuieli ale ministerelor.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș a explicat necesitatea măsurii renunțării la rectificarea bugetară și a declarat, în legătură cu protestele angajaţilor din sectorul de sănătate privind revendicări de natură salarială, că „bugetul are o anumită limită".  

Trebuie să aşteptăm bugetul pentru anul 2024. (...) Cu toţii ne dorim să alocăm cât mai mulţi bani pentru cheltuielile cu salariile şi drepturile de asistenţă socială şi pensii. Dar, totuşi, bugetul are o anumită limită şi am spus şi spun de atâtea ori că nu putem să ne întindem mai mult decât ne este plapuma", a afirmat Boloş.

El a adăugat că, de asemenea, trebuie avut în vedere un program de investiţii foarte bun pentru finanţarea din fonduri europene şi Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi angajamentele Guvernului pentru drepturile de asistenţă socială.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite