Negrescu, ales vicepreședinte al PES. Partidul a votat o rezoluție pentru susținerea aderării României la Schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Victor Negrescu a fost ales vicepreședinte al Partidului Socialiștilor Europeni la Congresul formațiunii. Membrii PES au adoptat și o rezoluție pentru susținerea aderării României la Schengen. 

Victor Negrescu a fost ales pentru funcția de vicepreședinte al PES FOTO Arhivă
Victor Negrescu a fost ales pentru funcția de vicepreședinte al PES FOTO Arhivă

„Am avut onoarea să fiu ales, în cadrul Congresului Partidului Socialiștilor Europeni (PES) de la Berlin, în funcția de vicepreședinte la nivel european al PES, în perspectiva alegerilor europene din anul 2024.

Este o reușită ca un reprezentant al Partidului Social Democrat să ajungă să ocupe o responsabilitate atât de importantă, la nivelul familiei social-democrate europene. (...) PSD a revenit în familia social-democrată europeană și contează astăzi, cu adevărat, în plan european”, a transmis Negrescu, mulțumind pentru sprijin și încredere președintelui PSD Marcel Ciolacu. 

Fostul premier suedez, Stefan Löfven, noul președinte PES

Victor Negrescu a mai afirmat că este mândru să se alăture „unei echipe puternice, conduse de noul lider, fostul premier suedez, Stefan Löfven, de prim-vicepreședintele Iratxe Garcia Perez, liderul grupului S&D din Parlamentul European, și de secretarul general, deputatul german Achim Post, cărora le-a mulțumit, de asemenea, pentru susținere și împreună cu care PSD își propune câștigarea alegerilor europene din 2024.

„Sprijinul pentru România este dovedit și prin includerea solicitării ca țara noastră să fie primită în spațiul Schengen, în rezoluția aprobată în cadrul Congresului PES de toate partidele social-democrate europene, pe care am avut bucuria să o prezint în cadrul reuniunii. Împreună cu mii de militanți din Partidul Social Democrat și cu colegii mei din PES activists România, cărora le mulțumesc pentru sprijinul oferit de-a lungul timpului, contribuim de aproape 16 ani la construcția unei voci puternice a social-democrației românești în plan european, milităm pentru o participare mai activă la dezbaterile internaționale și doctrinare și la popularizarea activității Partidului Socialiștilor Europeni și a familiei noastre politice în România”, a mai transmis Negrescu. 

Noul vicepreședinte al social-democraților europeni a mai arătat că reușita „se datorează tuturor celor care au crezut, în cele mai dificile momente, că nu trebuie să abandonăm valorile social-democrate europene, ci să luptăm pentru mai multă influență a României în plan european”.

Șeful PSD, discuții pentru susținerea aderării României la Schengen 

Potrivit unui comunicat de presă al eurparlamentarului, „în marja congresului PES, delegația PSD, condusă de președintele Marcel Ciolacu, a avut o serie de întâlniri importante, pentru a discuta despre aderarea României la spațiul Schengen și cooperarea bilaterală și politică, cu mai mulți lideri europeni precum cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, premierul Spaniei, Pedro Sánchez, premierul Finlandei, Sanna Marin, premierul Portugaliei, António Costa, comisarii Ylva Johansson și Frans Timmermans, și noul președinte al PES, Stefan Löfven”. 

PES, rezoluție pentru susținerea aderării României la spațiul Schengen

„În cadrul reuniunii de la Berlin, partidele social-democrate europene au aprobat și o rezoluție pentru susținerea aderării României la spațiul Schengen, în cel mai scurt timp, care a fost prezentată în plenul Congresului PES de eurodeputatul Victor Negrescu”, a mai infformat Negrescu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite