Ciolacu, discuție cu Scholz pe tema Schengen: PSD vrea consolidarea investițiilor germane în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, prezent în aceste zile la Berlin, la Congresul Socialiştilor Europeni, i-a mulţumit cancelarului Olaf Scholz pentru mesajul de sprijin privind intrarea României în Schengen.

Olaf Scholz ;i Marcel Ciolacu FOTO Facebook
Olaf Scholz ;i Marcel Ciolacu FOTO Facebook

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, prezent în aceste zile la Berlin, la Congresul Socialiştilor Europeni, i-a mulţumit cancelarului Olaf Scholz pentru mesajul de sprijin privind intrarea României în Schengen, relatează Agerpres

''I-am mulţumit cancelarului Germaniei, domnul Olaf Scholz, pentru întregul sprijin acordat în accederea României la spaţiul Schengen, mesajul recent de sprijin, transmis de la Praga, fiind practic o încununare a celor 30 de ani de cooperare şi parteneriat în Europa cu Germania'', a scris Ciolacu sâmbătă pe Facebook.

Totodată, liderul PSD i-a prezentat dorinţa social-democraţilor de a consolida prezenţa investitorilor germani pe pieţele româneşti, mai ales în sectoare strategice, inclusiv prin relocarea în România a activităţilor companiilor germane care planifică să îşi reevalueze activităţile de producţie din Rusia şi Belarus.

''Am prezentat dorinţa PSD de a consolida prezenţa investitorilor germani pe pieţele româneşti, mai ales în sectoare strategice, inclusiv prin relocarea în România a activităţilor companiilor germane care planifică să îşi reevalueze activităţile de producţie din Rusia şi Belarus, manifestându-ne în acelaşi timp dorinţa de a contribui la dezvoltarea proiectului privind reconstrucţia regiunii. Nu în ultimul rând, am salutat agenda socială ambiţioasă a SPD, un model pentru PSD, şi am susţinut necesitatea intensificării colaborării cu Germania pentru a face faţă crizelor actuale, inclusiv pe zona de energie'', a arătat Ciolacu.

Marcel Ciolacu participă, în perioada 13 - 15 octombrie, la Berlin, la Congresul Socialiştilor Europeni.

România, la un pas de aderarea la Schengen 

În timp ce politicienii români, mai ales cei din rândul Puterii, s-au mobilizat pentru a convinge statele europene că țara noastră trebuie să primească un vot de acceptare în Schengen în decembrie, aflat în vizită în România, premierul Olandei, Mark Rutte, a dat o declarație ambiguă privind susținerea României pentru aderarea la spațiul Schengen. 

„Olanda nu este, în principiu, împotrivă, noi zicem că toate țările care îndeplinesc condițiile trebuie să adere”, a spus premierul Mark Rutte, punctând însă că „e foarte important ca toată informația să fie pe masă”.

La rândul lor, Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă au avut declarații care s-au concentrat pe ideea primirii în Schengen, în încercarea exprimării unui răspuns cât mai clar al premierului olandez. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite