Negrescu, critici faţă de unele aspecte ale PNRR: MIPE se transformă într-un super-minister, iar partidul aflat la guvernare, în proprietarul PNRR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eurodeputatul Victor Negrescu. FOTO Arhivă personală / Facebook Victor Negrescu
Eurodeputatul Victor Negrescu. FOTO Arhivă personală / Facebook Victor Negrescu

Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu,  susţine că delegaţia PSD a cerut ca eliminarea avizului Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) pentru toate proiectele din PNRR, considerându-l un „criteriu politic”, iar Guvernul a fost de acord. Eurodeputatul a fost printre cei care au făcut parte din delegaţia care a mers la Palatul Victoria.

„Am solicitat eliminarea „criteriului politic” din ordonanţa de urgenţă care reglementează Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Acesta a fost un punct central al discuţiilor de ieri de la Palatul Victoria în care împreună, Partidul Social Democrat şi reprezentanţii partenerilor sociali, am încercat să găsim soluţii pentru România, pentru a accesa cele 29,2 miliarde de euro şi a avea un mecanism de implementare transparent”, a anunţat Victor Negrescu, vineri, într-o postare pe Facebook.

Eurodeputatul a explicat că printr-o modificare adusă OUG a apărut avizul obligatoriu al Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene pe toate proiectele din plan. „Fără criterii, fără proceduri, fără transparenţă. În speţă, o primărie sau un minister ar trebui să se roage de cei de la MIPE pentru un aviz pentru a începe reformele şi proiectele. MIPE ar putea emite astfel de avize inclusiv pentru proiectele care nu erau contractate sau semnate contracte de finanţare. Din nou fără proceduri sau termene. MIPE se transforma într-un super-minister iar partidul aflat la guvernare, în proprietarul PNRR”, a mai scris Victor Negrescu.

Reprezentantul PSD afirmă că este de acord cu raportarea şi informarea privind proiectele din PNRR, dar că acesta trebuie descentralizat. Eurodeputatul susţine că Guvernul ar fi acceptat propunerea. „Sper ca executivul României să respecte promisiunea făcută ieri de a scoate acest criteriu. Pe lângă propunerile noastre alternative, sunt peste 80 de măsuri în PNRR unde autorităţile locale şi partenerii sociali pot juca un rol în implementarea reformelor şi unde putem să îmbunătăţim dimensiunea socială şi geografică”, a completat social-democratul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite