Monica Macovei: „PNL face de râs România: îl trimite pe Silaghi în Parlamentul European“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Europarlamentarul Monica Macovei FOTO Arhiva Adevărul
Europarlamentarul Monica Macovei FOTO Arhiva Adevărul

Europarlamentarul Monica Macovei consideră că trimiterea lui Ovidiu Silaghi în Parlamentul European este o lipsă de respect din partea liberalilor, precizând că, astfel, PNL îi asgură o imunitate nouă lui Silaghi, cel pentru care procurorii au cerut începerea urmăririi penale.


„PNL face de râs România: îl trimite pe Silahi în Parlamentul European. Fidel sloganului «Împreună pentru corupţie», PNL îi asigură o imunitate nouă lui Ovidiu Silaghi, fostul ministru al Transporturilor pentru care  procurorii cer începerea urmăririi penale pentru trafic de influenţă“, opinează Macovei.

Macovei este indignată de faptul că PNL vede în Parlamentul European o peşteră în care liberalii se pot ascude de lege, dând exemplul şi lui Adrian Severin. „PNL tratează cu dispreţ Parlamentul European, ca şi cum acest Parlament ar fi o peşteră unde se ascund politicienii certaţi cu legea. Aşa a făcut şi PSD cu Adrian Severin, când nu i-a cerut ferm să işi dea demisia din Parlamentul European, după ce ne-a făcut de ruşine, fiind filmat în timp ce negocia susţinerea unor amendamente pe bani“, a acompletat Macovei

În plus, fostul ministru al Justiţiei spune că reprezentarea României în Parlamentul european de către Ovidiu Silaghi trădează interesul naţional.

„Prin trimiterea lui Silaghi în Parlamentul European, PNL trădeazaă interesul naţional, pentru că cetăţenii români vor să fie respectaţi în Uniunea Europeană, şi nu să fie reprezentaţi de politicieni suspectaţi de fapte de corupţie şi care vor să fugă de justiţie, intrând în Parlamentul European“, a mai adăugat Macovei.

Deputatul PNL Ovidiu Silaghi, a demisionat, marţi, din Parlament, gestul său fiind urmat de colegul său liberal, Eduard Hellvig. Cei doi urmează să preia cele două mandate de europarlamentar care le revin liberalilor. Ulterior, purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a declarat la B1 TV că atât Silaghi, cât şi Hellvig vor prelua cele două mandate de europarlamentar care le revin liberalilor.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut pe 19 august începerea urmăririi penale împotriva deputatului PNL Ovidiu Silaghi, printr-o solicitare făcută Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Silaghi, care a fost nominalizat în iulie pentru funcţia de ministru al Transporturilor, este acuzat că ar fi primit 200.000 de euro mită pentru a-l favoriza pe omul de afaceri Nelu Iordache, în perioada în care liberalul a fost ministru al Transporturilor în guvernul Ponta I.

Materiale pe aceeaşi temă:

Ancheta Silaghi, la mâna lui Băsescu

Cererea procurorului general în cazul Silaghi, trimisă la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor

Ovidiu Silaghi şi Eduard Hellvig au demisionat din Camera Deputaţilor. Următoarea destinaţie, Parlamentul European

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite