Mircea Geoană propune PNL un calendar de consultări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul Mircea Geoană FOTO Adevărul
Senatorul Mircea Geoană FOTO Adevărul

Senatorul Mircea Geoană a trimis, marţi, o scrisoare deschisă copreşedinţilor PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga prin care propune constituirea unui grup comun de lucru PNL-PSRO şi un calendar de consultări formalizate.

„Timpul nu mai are răbdare cu noi. Evoluţiile interne şi internaţionale cer în mod imperios o Românie puternică, înarmată cu un nou model politic şi instiţutional, cu un model economic şi social regândit. Pe scurt, un Nou Proiect de Ţară, pe care 91 % dintre cetăţeni ni-l cer şi pe care votul din 16 noiembrie îl face posibil. O nouă regulă a jocului nu poate fi realizată cu oameni care practică în mod grosolan şi perseverent corupţia la nivel înalt şi proasta guvernare. Un nou Proiect de Ţară are nevoie de o nouă majoritate: în societate, în Parlament şi de un parteneriat între preşedintele României şi un nou Guvern. Fiecare zi în plus cu Victor Ponta la Palatul Victoria compromite şansa României de a avea un adevărat nou început“, susţine Mircea Geoană. 

Senatorul Geoană subliniază că un Nou Proiect de Ţară nu poate fi realizat fără ca Stânga şi Dreapta să îşi aducă propria viziune şi valori la acest proiect comun, bazat pe o nouă regulă a jocului în politică, economie şi societate, fundamentată pe cinste, competenţă şi patriotism.

El precizează că Biroul Naţional de Conducere al Partidului Social Românesc a analizat şi identificat atât elementele de convergenţă, cât şi de diferenţiere dintre programul PSRO şi Programul de Guvernare prezentat recent în spaţiul public de PNL şi, prin urmare, a decis demararea de consultări instituţionale pe marile teme politice, economice şi sociale între PSRO şi PNL.

"Din această perspectivă, vă propunem constituirea unui grup comun de lucru PNL-PSRO şi a unui calendar de consultări formalizate între formaţiunile noastre", se arată în mesajul lui Mircea Geoană.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite