Poveştile lui Sima: Cum a ajuns Vanghelie primar şi ce date compromiţătoare are despre Ponta şi Ghiţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Sima FOTO Arhiva Adevărul
Cristian Sima FOTO Arhiva Adevărul

Brokerul Cristian Sima a scris pe pagina sa de Facebook „o poveste din târg“ despre viaţa de politician a lui Marian Vanghelie: cum a ajuns primar la Sectorul 5 şi cât de strânsă era relaţia edilului cu Mircea Geoană.

„O poveste din târg: cum a intrat Marean în politică. Marean se ţine după Mitică Iliescu, care era mereu cu Geoană şi Costel Bobic. Cei trei mergeau prin crâşme, dar toţi se codeau la sfârşit să plătească. Marean achita mereu nota. Dacă se organiza orice fel de întâlnire, masă rotundă, ceva la PSD, Marean era singurul care plătea şi aducea coca, apă şi sandvişuri. Asta a ţinut aproape un an, pâna când, în 2000, cum PDSR-ul nu avea pe cine pune la cinci, s-a oferit Marean şi Geoană l-a ajutat să primeasca girul partidului", scrie Cristian Sima, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Sima mai susţine că Mircea Geoană ar fi ajuns preşedintele PSD cu ajutorul lui Marian Vanghelie.

„În anul 2000, Geoană era la Washington şi Marean îi ţinea locul prin PDSR, în ciuda vehementei opoziţii a lui Năstase. Geoană a fost ales cu ajutorul imens al lui Vanghelie preşedinte la PSD", spune Sima.

Brokerul Sima mai susţine că Marian Vanghelie avea obiceiul să-şi înregistreze colegii de partid şi, prin urmare, ar deţine multe înregistrări compromiţătoare cu Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă. .

„La un moment dat, Vanghelie i-a dat lui Geoană cadou un Range Rover plin de microfoane şi de camere şi, cînd s-au făcut presiuni asupra lui Geoană să-l mătrăşească pe Marean, acesta a scos casetele. Celebra caseta cu Geoana şi blow jobul a fost livrată pe net de Marean, ca avertisment. După venirea lui Ponta, relaţiile lui Marean cu Costel Bobic, Geoană şi Mitică Iliescu s-au strâns şi mai mult: acum luptau contra lui Ponta şi Băsescu, în acelaşi timp. Marean deţine multe casete compromiţătoare cu Ghită şi Ponta. Dacă le scoate, face senzaţie. E blindat de înregistrari“, a conchis Sima.

Marian Vanghelie, primarul Sectorului 5 din Capitală, a fost reţinut, joi seară, de procurorii DNA care îl acuză de abuz în serviciu şi luare de mită. De asemenea, iubita edilului, deputatul Oana Mizil, este şi ea suspectată, în acelaşi caz, de operaţiuni de comerţ incompatibile cu funcţia.

Joi seară, Marian Vanghelie a fost scos încătuşat din sediul DNA şi dus în Arestul Capitalei, unde şi-a petrecut noaptea. La ieşire, acesta a declarat că România „e ţara denunţurilor”. 

Alături de Vanghelie au mai fost reţinute alte patru persoane, respectiv Murgoci Adrian(şoferul lui Marian Vanghelie), Mircea Sorin Niculae (vărul edilului bucureştean), Ciocan Laura (director general al Economat Sector 5 S.R.L) şi soţul acesteia. 

Citeşte şi:

Marian Vanghelie, reţinut. Primarul Sectorului 5 şi-a petrecut noaptea în spatele gratiilor

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite