Ministrul Sebastian Burduja, despre impozitarea progresivă: „PNL ţine foarte mult la cota unică. Guvernul şi-a asumat să nu crească taxele”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul Cercetării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat marţi, la Parlament, despre intenţia PSD de a introduce impozitul progresiv, că PNL ţine foarte mult la cota unică. În plus, ministrul a amintit că Guvernul României şi-a asumat să nu crească taxele.

„Eu nu am asistat la astfel de discuţii. Ca opinie proprie, Partidul Naţional Liberal ţine foarte mult la cota unică, este parte din filosofia noastră liberală despre ceea ce trebuie să însemne o economie şi cum sprijinim mai mult mediul privat, astfel încât să avem şi o colectare foarte bună”, a spus Burduja. 

Ministrul liberal a mai spus că „Guvernul României şi-a asumat să nu crească taxele”. „Nu cred că se pune această problemă şi, încă odată, eu nu ştiu să existe vreo astfel de discuţie în Guvern”, a mai precizat ministrul Cercetării. 

Liderul PSD Marcel Ciolacu se va întâlni, în această după-amiază, la ora 15.00, la Palatul Victoria, cu premierul Nicolae Ciucă. Însoţit de ministrul de Finanţe, preşedintele PSD vrea să îi prezinte premierului propunerile privind introducerea impozitului progresiv, începând de anul viitor, au precizat surse politice pentru News.ro.

O astfel de măsură trebuie să aibă acordul coaliţiei şi ar urma să fie aprobată până la 1 iunie, urmând să se aplice de la 1 ianuarie 2023.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite