Ministrul român de Externe, după masacrul din Bucea: România susţine investigarea amănunţită a acestor fapte de către Curtea Internaţională de Justiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a condamnat „atrocităţile”comise de armata rusă în Bucea şi alte oraşe din Ucraina, precizând că România susţine pe deplin investigarea amănunţită a acestor fapte de către Curtea Internaţională de Justiţie.

„Condamn ferm atrocităţile comise în Bucea şi în alte oraşe ucrainene, ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Toţi autorii unor astfel de crime internaţionale trebuie traşi la răspundere în justiţie. România susţine pe deplin investigarea amănunţită a acestor fapte de către Curtea Internaţională de Justiţie”, a scris Bogdan Aurescu, duminică, pe Twitter.

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a distribuit pe reţelele sociale imagini cu crimele comise de armata rusă în oraşul Bucea, care a fost recuperat săptămâna aceasta de forţele ucrainene. Cadavrele civililor au fost împrăştiate pe străzi. 

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat armata rusă, duminică, că a comis genocid în Ucraina pentru a elimina o întreagă naţiune.

„Masacrul de la Bucea a fost deliberat. Ruşii vor să elimine cât de mulţi ucraineni pot. Trebuie să îi oprim şi să îi dăm afară. Cer ACUM noi sancţiuni devastatoare din partea G7 (Grupul celor mai industrializate şapte ţări din lume, n. red.): embargo pentru petrol, gaze, cărbuni; închiderea tuturor porturilor pentru navele şi bunurile ruseşti, deconectarea tuturor băncilor ruseşti de la SWIFT”, a trasmis Kuleba. 

În replică, Rusia a negat acuzaţiile Ucrainei privind uciderea civililor din oraşul ucrainean Bucea şi a transmis că imaginile sunt fabricate de Kiev.

Vezi şi: Liderii mondiali condamnă uciderea de către ruşi a civililor neînarmaţi la Bucea şi Kiev

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite