Ministrul Finanţelor, despre reducerea CAS: „O să fiu foarte ferm, nu accept aşa ceva. Poate să se supere cine a propus”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul Finanţelor, social-democratul Adrian Câciu, a transmis că nu va accepta reducerea CAS, propunerea liberalilor pentru a creşte veniturile românilor. Câciu este de părere că această măsură ar însemna „aruncarea în aer a bugetului de stat”.

Ministrul Adrian Câciu a declarat, vineri, că la nivel guvernamental nu s-a discutat despre propunerea liberalilor de a reduce CAS cu 5%. 

„Cred că oricine poate să deschidă o carte de aritmetică de clasa a doua, poate vedea care este efectul, fără să ştie economie neapărat, dar poate vedea cât de toxic este acest efect. (...) Nu trebuie să păcălim oamenii, am mai văzut în anii trecuţi pe cineva care spunea 'taxe zero pe salariul minim'. Economia comportă şi economişti, fiecare cu părerea lui, problema este să nu cumva să ajungem să avem politici publice toxice pentru cetăţeni. Taxele aferente muncii, da, sunt mari, ridicate, trebuie găsite şi alte soluţii pe taxarea muncii, dar să nu uitaţi că taxele acelea privesc persoana şi îi asigură nişte drepturi ulterioare", a afirmat ministrul Câciu, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit Agerpres.

Ministrul Finanţelor a subliniat că el nu va accepta reducerea CAS, pentru că ar însemna „aruncarea în aer” a bugetului de stat şi a bugetului de pensii.

„Eu o să fiu foarte ferm: dacă se ia în calcul aşa ceva, eu nu accept aşa ceva. Deci nu discutăm acum de aruncarea bugetului României şi a bugetului de pensii al României în aer pe măsuri în criză, în care noi trebuie să susţinem pensionarii, v-o spun foarte ferm. În rest, poate să se supere cine a propus", a afirmat Câciu.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, susţine reducerea CAS cu 5%, măsură care potrivit liberalului va creşte veniturile tuturor românilor. Cîţu a declarat la începutul acestei săptămâni că va încerca să convingă partenerii de coaliţie să accepte propunerea. Totodată, mai mulţi parlamentari liberali au depus săptămâna trecută un amendament pentru modificarea Codului fiscal care prevede tocmai această diminuare a contribuţiei pentru asigurări sociale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite