Ministrul de Externe: Avem 15 oameni în personalul Ambasadei de la Kiev. Este pe deplin funcţională. Am retras o parte a personalului neesenţial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Aurescu FOTO EPA-EFE
Bogdan Aurescu FOTO EPA-EFE

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu a explicat că România a finalizat procedura de repatriere a membrilor familiilor personalului diplomatic de la Ambasada de la Kiev şi de la Consulatul General de la Odessa. Ministrul a precizat că în Ambasada României de la Kiev au rămas 15 persoane, în acest moment Ambasada fiind pe deplin funcţională.

„Am finalizat procedura de returnare în România a membrilor de familie ai personalului diplomatic de la Ambasada Română de la Kiev şi de la Consulatul General de la Odessa”, a spus ministrul de Exeterne la ieşirea de la audierile din Parlament. 

Bogdan Aurescu a precizat că „celelalte două misiuni consulare care sunt la Solotvino şi la Cernăuţi nu au fost vizate de această măsură”, explicând „că nu este nevoie”, fiind „regiuni care prezintă un grad mai mare de securitate”. 

„În ce priveşte Ambasada României la Kiev, în acest moment, avem 15 oameni în personalul Ambasadei. Este pe deplin funcţională, am retras o parte a personalului neesenţial, mai precis doi membri ai personalului care sunt deja în România”, a mai declaratr Aurescu, precizând că ân acest moment „nu este nevoie de o reducere suplimentară a personalului”. 

„Este important să dăm acest mesaj unitar la nivelul statelor member ale UE, toate Ambasadele statelor membre, de la Kiev, au aceeaşi logică de funcţionare în acest moment”, a mai explicat ministrul. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite