Ministrul Apărării: Există șanse ca salariile militarilor să crească în 2023

0
Publicat:

Angel Tîlvăr susține, într-un interviu la Digi24, că există șanse ca salariile militarilor să crească începând din 2023. Ministrul susține că „ne preocupă și ne vom zbate pentru aceasta”.

Ministrul Apărării susține creșterea salariilor militarilor din 2023 FOTO: Mediafax
Ministrul Apărării susține creșterea salariilor militarilor din 2023 FOTO: Mediafax

„Există șanse și ne preocupă și ne vom zbate pentru aceasta”, a precizat ministrul Apărării într-un interviu pentru Digi24.

Tîlvăr a precizat că preocuparea pentru mărirea salariilor militarilor este una normală, în contextul în care  „sunt foarte mulți care și-au dedicat viața unei meserii”.

„Orice om își dorește să aibă un salariu care să îi permită să obțină pentru copilul lui o școală mai bună, pentru familia lui un nivel de viață mai bun. Nu este un lucru nelegitim sau condamnabil. Preocuparea despre care vorbiți (...) este normală. Și eu am primit de când sunt la minister multe mesaje (n.red. despre salariile mici). Soldații îmi spun ceea ce spun oamenii și în alte domenii, dar cu o mai mare supărare, pentru că sunt foarte mulți care și-au dedicat viața unei meserii. Sunt oameni care își ridică această problemă (că își vor pierde pensia specială – n.red.), sunt oameni care discută și despre solde, și despre nivelul de salarizare, oameni care consideră în raport cu importanța muncii și dedicația pe care o au pentru această muncă și anumite sacrificii pe care le-au făcut pentru această muncă au salarii suficiente din punct de vedere al aspirațiilor lor. Aceste lucruri țin de sisteme care sunt formate din oameni care văd lucrurile nu întotdeauna identic”, a afirmat Angel Tîlvăr.

Ministrul a precizat că nu a observat o poziție în acest din partea Guvernului sau a președintelui PSD, însă liderii celor două partide pun accent pe creșterea condițiilor din armată.

„Nu am sesizat nicio stringență sau vreo poziție de-a cuiva din Guvernul României față de un asemenea lucru, cu atât mai mult în ceea ce privește pe premier sau pe președintele Ciolacu. Din discuțiile pe care le-am avut cu ei atunci când preluat portofoliul, unul din punctele care au fost accentuate de amândoi a fost acela că trebuie să mă îngrijesc ca aceste condiții să crească și personalul militar să aibă parte de cea mai mare atenție din partea societății, mai ales în acest context”, susține ministrul Apărării.

Tîlvăr: Pensiile militare sunt pensii ocupaționale

Ministrul Apărării susține că pensiile militare sunt pensii ocupaționale și vor rămâne în această categorie. Tîlvăr se arată convins de capacitatea de convingere și argumentele necesare ale statului român cu privire la problema pensiilor.

„Sunt pensii ocupaționale și discuțiile cu Comisia Europeană nu reprezintă un lucru extraordinar, așa se procedează. Este o manieră de lucru între țările membre și Comisie. Acest jalon 215 sau felul în care ne raportăm ar trebui să țină seama și de raportul Băncii Mondiale, care consfințește faptul că aceste pensii nu sunt speciale, ci ocupaționale. Ne dorim foarte mult ca discuțiile pe care le-a anunțat astăzi domnul ministru Boloș să se concretizeze într-o variantă acceptabilă pentru noi. În ceea ce mă privește, nu am niciun dubiu că pensiile militare vor rămâne pensii ocupaționale. Ținând seama și de contextul în care ne aflăm, de experiența altor state, militarii nu au a se teme că acest statut va fi schimbat. Sunt sigur că statul român are resursele de convingere și argumentele necesare care să ducă în direcția pe care ne-o dorim”, a declarat Angel Tîlvăr într-un interviu la Digi24.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite