Ministrul Apărării: Pensiile militare sunt pensii ocupaționale și vor rămâne așa

0
Publicat:

Ministrul Apărării susține, într-un interviu la Digi24, că pensiile militare sunt pensii ocupaționale și vor rămâne în această categorie. Tîlvăr se arată convins de capacitatea de convingere și argumentele necesare ale statului român cu privire la problema pensiilor.

Tîlvăr susține că pensiile militare sunt și vor rămâne pensii ocupaționale FOTO: Inquam Photos
Tîlvăr susține că pensiile militare sunt și vor rămâne pensii ocupaționale FOTO: Inquam Photos

„Sunt pensii ocupaționale și discuțiile cu Comisia Europeană nu reprezintă un lucru extraordinar, așa se procedează. Este o manieră de lucru între țările membre și Comisie. Acest jalon 215 sau felul în care ne raportăm ar trebui să țină seama și de raportul Băncii Mondiale, care consfințește faptul că aceste pensii nu sunt speciale, ci ocupaționale. Ne dorim foarte mult ca discuțiile pe care le-a anunțat astăzi domnul ministru Boloș să se concretizeze într-o variantă acceptabilă pentru noi. În ceea ce mă privește, nu am niciun dubiu că pensiile militare vor rămâne pensii ocupaționale. Ținând seama și de contextul în care ne aflăm, de experiența altor state, militarii nu au a se teme că acest statut va fi schimbat. Sunt sigur că statul român are resursele de convingere și argumentele necesare care să ducă în direcția pe care ne-o dorim”, a declarat Angel Tîlvăr într-un interviu la Digi24.

Ministrul Apărării a precizat că nu a observat până în acest moment un val de pensionări printre militari, în contextul dezbaterilor privind desființarea pensiilor speciale. Cu toate acestea, oficialul susține că un posibil val de pensionări „ar putea să capete sens pentru că ar fi o dezamăgire pentru cei care și-au dedicat viața unei datorii care este sfântă pentru țară”.

„Am colegi din MApN care se află la Ministerul Muncii pentru a discuta aplicat și în context tema. Strategia mea și a noastră este să menținem importanța socială a acestei profesii, dedicația lor și să facem ca domeniul militar să fie unul atractiv. Acest lucru se poate realiza și prin asigurarea condițiilor de viață ale celor care au un rol important. Dar ne preocupă, în calitate de oameni care administrăm și coordonăm inclusiv acest aspect al vieții militarilor noștri, ne preocupă și suntem atenți. Depunem toate eforturile iar demersul care are loc în momentul acesta este unul din ele. Ne preocupă în continuare să garantăm că acestea vor rămâne în continuare pensii ocupaționale”, a precizat Angel Tîlvăr, potrivit sursei citate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite