Ministerul Muncii: Încă 40 de centre de zi pentru persoane cu dizabilităţi şi persoane vârstnice vor fi finanţate prin PNRR

0
Publicat:

Ministerul Muncii a anunţat, marţi, că încă 40 de centre de zi pentru persoane cu dizabilităţi şi persoane vârstnice vor fi finanţate prin PNRR cu aproximativ 21 de milioane de euro, pentru dezvoltarea serviciilor de asistenţă socială. 

Simona Bucura-Oprescu, ministra Muncii FOTO Inquam Photos
Simona Bucura-Oprescu, ministra Muncii FOTO Inquam Photos

Încă 40 de centre de zi cu componenta de #îngrijire la domiciliu pentru persoane cu dizabilități și persoane vârstnice vor fi finanțate prin #PNRR cu 104.127.264 de lei (aproximativ 21 de milioane €) pentru dezvoltarea serviciilor de asistență socială. Noile proiecte vor duce la îmbunătățirea calității vieții pentru încă 5.600 de beneficiari.

Ca urmare a accesării de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (#MMSS) a axelor de finanțare prin PNRR, în total, sunt finanțate 105 centre de zi cu componenta de îngrijire la domiciliu pentru persoane cu dizabilități, cu o valoare totală de 50.150.000 de euro, și 71 de centre de zi cu componentă de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice, cu o valoare totală de 86.000.000 euro. Astfel, numărul total de beneficiari sprijiniți prin aceste măsuri depășește 11.000 de persoane”, a anunțat Ministerul Muncii într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Evenimentul de semnare a contractelor a avut loc la sediul Guvernului României unde au fost prezenți reprezentanții comunităților locale admise în cadrul apelurilor de proiecte.

Ce înseamnă investițiile

Proiectele au ca obiectiv construirea unor spaţii de servicii de asistenţă şi recuperare, precum şi renovarea şi reabilitarea unora existente. Investiţii vor duce la sporirea accesului persoanelor vulnerabile, inclusiv persoanelor cu dizabilităţi şi persoanelor în vârstă, la servicii sociale de calitate”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

Potrivit sursei citate, beneficiarii eligibili sunt furnizorii publici de servicii sociale, iar în cadrul apelurilor de proiecte au fost încurajate parteneriatele cu furnizorii privați, iar scopul întregului demers este îmbunătățirea calității vieții și incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități și a vârstnicilor, parte importantă a reformei serviciilor de asistență socială pe care Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a inițiat-o.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), în calitate de coordonator de reformă și/sau investiții și de beneficiar al reformelor/investițiilor în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, are responsabilitatea gestionarii a trei apeluri de proiecte aferente componentei C13 - Reforme sociale, specifice Investiției 2 - Reabilitarea, renovarea și dezvoltarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilități, țintele 395 și 396 și pentru care a redeschis apelurile, respectiv Investiției 4 - Dezvoltarea unei rețele de centre de îngrijire de zi și de reabilitare pentru persoane vârstnice, ținta 400”, a conchis Ministerul Muncii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite