Mihai Răzvan Ungureanu: "Noul Guvern este lipsit de nume credibile"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Răzvan Ungureanu susţine că membrii noului Executiv sunt lipsiţi de credibilitate FOTO Adevărul
Mihai Răzvan Ungureanu susţine că membrii noului Executiv sunt lipsiţi de credibilitate FOTO Adevărul

Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, luni seara, că nu va acorda votul de încredere Guvernului Ponta, deoarece noul Executiv este lipsit de nume credibile.

Preşedintele Forţei Civice, invitat să îşi exprime părerea la România TV, a afirmat că nu acordă votul său de încredere lui Victor Ponta şi Cabinetului acestuia “sub absolut nicio formă”.

“Nu acordăm votul nostru domnului Ponta şi Guvernului său sub absolut nicio formă şi sub nicio condiţie. Nu îl vedem în momentul de faţă, pe domnul Ponta, capabil să strângă un Guvern de oameni credibili şi să aibă premisa de bun administrator al treburilor interne ale României”.

Cu toate acestea, Ungureanu a precizat că “în politică nu  e bine să spui  «nu»" şi că “în cazul în care acest lucru se întâmplă, iar Guvernul pe care domnul Ponta îl conduce se poartă respectabil, fără absolut niciun rabat şi în cazul în care domnul Ponta îşi schimbă comportamentul şi devine ceea ce ar trebui să fie un prim-ministru al României, atunci putem reconsidera acest lucru, cerându-ne, pur şi simplu, scuze că l-am confundat cu cine de fapt nu este”.

În ce priveşte posibilitatea ca Forţa Civică să propună un premier în urma alegerilor din 9 decembrie, Ungureanu a declarat că ia în considerare această variantă pentru viitor.

“M-aţi întrebat de ce nu a venit nimeni cu o candidatură la prim-ministru. Pot sa vorbesc exclusiv în numele Forţei Civice. În situaţia aceasta nu puteam să venim cu o propunere. Ştiţi foarte bine că nu am fi putut găsi atât de repede un nume care să poată strânge majoritatea parlamentară, e o chestiune de bun simţ”, a declarat Ungureanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite