Mihai Fifor, întâlnire cu guvernatorul Statului Alabama. A propus afilierea unei companii a Gărzii Naţionale din Alabama la Brigada Multinaţională de la Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Fifor FOTO Inquam Photos/ George Calin
Mihai Fifor FOTO Inquam Photos/ George Calin

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, aflat în vizită oficială în Statele Unite ale Americii, s-a întâlnit, joi, cu guvernatorul Statului Alabama, Kay Ivey, şi a discutat despre cooperarea în cadrul Parteneriatului Statal dintre România şi Alabama. Mihai Fifor a propus afilierea unei companii de sprijin a Gărzii Naţionale din Alabama la Brigada Multinaţională de la Craiova.

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale (MApN), Mihai Fifor a fost primit, joi, de guvernatorul Statului Alabama, Kay Ivey, la Capitoliul din capitala statului american, Montgomery.

La întrevedere a participat şi comandantul Gărzii Naţionale din Alabama, general-maior Sheryl Gordon.

Discuţiile s-au axat pe cooperarea dintre Armata României şi Garda Naţională din Alabama, anul acesta fiind celebraţi 25 de ani de cooperare, în cadrul Parteneriatului Statal dintre România şi Alabama.

”Cu acest prilej, ministrul Fifor a adresat mulţumiri pentru sprijinul oferit Armatei României de Garda Naţională din Alabama, în cadrul programelor de instruire, exerciţiilor şi activităţilor desfăşurate în comun, precum şi în operaţionalizarea aeronavelor multirol F-16. În acest sens, a fost subliniată oportunitatea consolidării acestei cooperări, prin propunerea de a afilia o companie de sprijin în luptă a Gărzii Naţionale din Alabama la Brigada Multinaţională din Sud-Estul Europei, de la Craiova”, a transmis MApN.

Potrivit MApN, Mihai Fifor a reiterat invitaţia adresată guvernatorului, respectiv comandantului Gărzii Naţionale din Alabama, de a participa la manifestările prilejuite de celebrarea a 100 de ani de la Marea Unire, cu ocazia Paradei organizate la 1 Decembrie 2018.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite