Membrii CSAT vor discuta privatizarea „CFR Marfă” şi participarea României la operaţiunile din Mali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Băsescu şi premierul Victor Ponta se vor întâlni mâine în şedinţa CSAT   FOTO Mediafax
Preşedintele Băsescu şi premierul Victor Ponta se vor întâlni mâine în şedinţa CSAT   FOTO Mediafax

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se va reuni, marţi, într-o şedinţă condusă de preşedintele Traian Băsescu la care va participa şi premierul Ponta. În cadrul şedinţei vor fi dezbătute teme precum participarea României la misiunea din Mali şi privatizarea „CFR Marfă”.

Membrii Consiliului vor discuta şi despre participarea forţelor armate ale României care se trimit la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului anul acesta, despre planul multianual de restabilire a capacităţii de luptă a Armatei României, dar şi despre măsurile ce vor trebui adoptate în vederea punerii în aplicare a regimurilor de sancţiuni instituite pe plan internaţional.

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a anunţat vineri că România ar putea trimite zece militari în Mali, în cazul în care propunerea preşedintelui Băsescu va fi adoptată în Consiliu.

„Preşedintele a anunţat că va propune o participare cu maximum zece militari la nivel de instruire şi la nivel de ofiţeri de stat major. Dacă cei de la CE şi UE vor considera că trebuie să sprijinim tehnic şi logistic operaţiunile din Mali, vom face demersurile necesare”, a spus Duşa.

Tot marţi, CSAT va discuta proiectul de hotărâre a Guvernului pentru aprobarea strategiei de privatizare a Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă „CFR Marfă ” - S.A şi a mandatului Ministerului Transporturilor pentru implementarea acesteia.

Premierul Victor Ponta a explicat, săptămâna trecută, că „CFR Marfă” trebuie privatizată întrucât „este o societate pe pierdere şi nu avem bani pentru investiţii”. Ponta a mai spus, la momentul respectiv, că în şedinţa de la CSAT se va discuta o strategie „care să nu permită repetarea situaţiei de la Oltchim”.

Pe lista subiectelor care trebuie dezbătute în şedinţa care va avea loc mâine la Cotroceni se mai află şi programul de activitate al Consiliului pentru anul acesta precum şi strategia de securitate cibernetică a ţării.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite