Meleşcanu are o soluţie de compromis: se suspendă 6 luni din ALDE. PSD îl pune şef  la Senat, iar ALDE rămâne cu grup parlamentar. „Nu sunt Răzgândilă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul ALDE Teodor Meleşcanu, propus la şefia Senatului de PSD, vrea să se suspende pentru şase luni din partid. Astfel, Meleşcanu poate fi instalat cu votul PSD în fruntea Senatului, iar ALDE poate rămâne cu grup parlamentar. Demisia lui Meleşcanu din ALDE ar duce la desfiinţarea grupului senatorial. Călin Popescu Tăriceanu a ameninţat că aleşii ALDE care vor accepta funcţii de la PSD vor fi excluşi din partid.

„Eu nu sunt Răzgândilă. Nu este niciun argument pentru această excludere. Eu cred că grupul poate foarte bine să continue dacă există înţelegere şi dorinţă de dialog. O simplă soluţei ar fi să mă suspend pentru 6 luni din partid, dar rămânând în cadrul ALDE şi al grupului parlamentar. Colegii s-au arătat foarte interesaţi“, a spus Meleşcanu pentru Digi 24. 

Călin Popescu-Tăriceanu continuă războiul cu PSD şi cu Teodor Meleşcanu. ALDE a venit cu propria propunere pentru şefia Senatului, Ion Popa. În schimb, Meleşcanu e ameninţat cu excluderea, însă plecarea acestuia ar însemna desfiinţarea grupului ALDE de la Senat.

„Îl susţinem pe Iani Popa pentru candidatura la funcţia de preşedinte al Senatului. Aceasta este candidatura oficială a ALDE pentru Senat. A doua decizie de azi: pierderea calităţii de membru pentru persoanele care fără susţinerea partidelor acceptă funcţii de conducere în Parlament sau în Guvern. Domnul Meleşcanu şi-a cerut scuze colegilor pentru situaţia pe care a generat-o. Colegii au fost foarte clari: nu putem accepta o astfel de propunere din partea PSD“, a declarat Tăriceanu după o şedinţă de peste două ore cu aleşii din conducerea ALDE.

 Întrebat de ce a acceptat oferta PSD, Meleşcanu a precizat: „ALDE are garanţia că va fi tratat corect, ca şi toţi ceilalţi. Nu întotdeauna a fost“. Mai mult, chestionat de ce nu a ţinut cont de solicitarea lui Tăriceanu de a refuza şefia Senatului, Meleşcanu a dat următoarea explicaţie: „Am crezut că este o chestiune foarte importantă şi necesară“.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite