MDLPA: Noi reglementări privind funcţionarii publici

0
Publicat:

Executivul a aprobat o Ordonanţă de urgenţă prin care Legea 199/2023 preia echivalarea studiilor de masterat recunoscute de Legea nr. 1/2011 pentru diploma de studii de lungă durată obţinută anterior implementării ciclurilor Bologna, fără a face diferenţa între durata acestora.

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Guvernul României aprobat joi o Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul educaţiei şi pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, prin care se modifică art. 57 din Legea învăţământului superior nr. 199/2023, prin preluarea echivalării cu studiile de masterat recunoscute de Legea nr. 1/2011 pentru diploma de studii de lungă durată obţinută anterior implementării ciclurilor Bologna, fără a face diferenţa între durata acestora, relatează Agerpres.

Această variantă de reglementare asigură continuitatea în desfăşurarea activităţii, neafectând angajaţii din mediul privat sau public, inclusiv funcţionarii publici care, la data ocupării funcţiei publice, îndeplineau condiţiile de ocupare prevăzute de lege şi permite, totodată, un tratament similar şi pentru viitorii ocupanţi ai unor funcţii publice, a precizat MDLPA

De asemenea, sunt clarificate drepturile de care beneficiază studenţii de la instituţiile de învăţământ superior particulare şi confesionale particulare autorizate provizoriu sau acreditate în ceea ce priveşte transportul studenţilor, modalitatea de stabilire a statutului de student cu taxă, acordarea anuală a burselor pentru stagii de studii universitare şi postuniversitare în străinătate obţinute prin concurs organizat la nivel naţional, precum şi acordarea subvenţiilor pentru cazare şi studenţilor care aleg altă formă de cazare decât căminele instituţiilor de învăţământ superior.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite