Primele imagini cu maşina furată în care au fost depistați Marius Budăi și Dan Şlincu. Ce lege vrea să inițieze deputatul VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au apărut primele imagini cu mașina furată în care au fost depistați Marius Budăi, fostul ministru al Muncii, și Dan Șlincu, deputat PSD. Șlincu susține că va iniția un proiect de lege pentru ca românii care își cumpără o mașină la mâna a doua să nu ajungă în situația lui.

Au apărut imagini cu mașina în care au fost opriți Budăi și Șlincu
Au apărut imagini cu mașina în care au fost opriți Budăi și Șlincu

Marius Budăi și Dan Șlincu au fost fost lăsați fără autovehicul la frontieră când se întorceau din Republica Moldova. Mașina deputatului PSD era declarată furată de autoritățile belgiene în 2016, deși fusese înmatriculată în 2015 pe numele lui Dan Șlincu. 

Deputatul PSD se consideră o victimă și a transmis că va iniția un proiect de lege prin care românii care achiziționează mașini la mâna a doua să nu fie în aceeași situație ca el.

Polițiștii de frontieră au confiscat mașina, iar autovehiculul marca Audi A6 e sigilat și va rămâne așa până va fi clarificată toată situația. Între timp s-a deschis un dosar penal în rem pentru tăinuire, dosar care vizează fapte, nu persoane, potrivit Digi24.

Fostul ministru Marius Budăi și un deputat PSD au fost opriți la vamă

Marius Budăi și Dan Șlincu au fost opriți la Vama Sculeni deoarece conduceau un vehicul furat din 2016.

Voi încerca să inițiem o procedură legislativă ca românii de bună-credință care doresc să cumpere o mașină din străinătate să nu mai fie în situația mea. A fost o situație neplăcută", a transmis Dan Constantin Șlincu, potrivit Digi24.

Eu eram pasager în mașina proprietate personală a colegului meu Dan Șlincu, dar dumnealui a demonstrat și a lăsat acte la vamă. Colegul meu a achiziționat mașina în 2015, în toamnă. E o chestiune extrem de gravă și eu voi avea o discuție extrem de serioasă cu specialiștii din Ministerul de Interne, pentru că mi se pare foarte grav ca, timp de 8 ani de zile, această mașină să fie dată furată și proprietarul mașinii, care a cumpărat-o cu bună-credință, să nu fie informat. (...)Colegul meu la început a râs, după care bineînțeles au venit lucrătorii din Vamă, de la Poliția de Frontieră, ne-au informat care este situația, i-am întrebat dacă, procedural, putem preda mașina la Botoșani, să ne putem continua drumul. Ne-au informat că nu. Au fost extrem de profesioniști și civilizați", a precizat fostul ministru al Muncii.

Sâmbătă,16.12.2023, în jurul orei 20:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni s-a prezentat la verificările de frontieră, pe sensul de intrare în țară, un autoturism marca Audi A 6, înmatriculat în România. În urma verificărilor, s-a constatat faptul că autoturismul în cauză figurează ca bun căutat pentru confiscare, alertă emisă de autoritățile din Belgia la data de 05.01.2016. În autoturism se aflau doi cetățeni români, mașina fiind înmatriculată pe numele unuia dintre aceștia, în anul 2015. În cauză a fost dispusă indisponibilizarea autoturismului, cercetările fiind continuate pentru clarificarea situației, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire”, potrivit comunicatului de presă emis de Poliție.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite