Ciucă, apel la calm: Am intrat la guvernare pentru a aduce stabilitate. Suntem aici pentru oameni. Nu căutăm conflicte

0
Publicat:

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a transmis, joi, un îndemn la calm adresat coaliției de guvernare, pe fondul tensiunilor din ultimele zile care indicau o posibilă încetare a colaborării din cauza cerințelor PSD pentru a accepta comasarea alegerilor din acest an.

Nicolae Ciucă: Nu am promis nimănui conflicte, nu asta e menirea noastră aici Foto: Arhivă
Nicolae Ciucă: Nu am promis nimănui conflicte, nu asta e menirea noastră aici Foto: Arhivă

Am intrat la guvernare pentru a aduce stabilitate. În politică, în guvern, în societate. Îndemn guvernanții care au uitat această motivație în ultimii ani să își reamintească de angajamentul lor, să își aducă aminte ce ne-am propus să realizăm pentru români și pentru țară, în vremuri complicate”, a scris președintele Senatului României și liderul PNL, Nicolae Ciucă, pe pagina sa de Facebook.

Liderul PNL subliniază, pe fondul declarațiilor politice din ultimele zile, că politicienii nu ar trebui să-și uite menirea pentru care au fost aleși.

„În contextul acestor zile, saturat de discurs politic, să nu uităm că suntem aici pentru oameni. Nu pentru noi și nu pentru funcții. Să ne amintim ce le-am promis românilor. Nu am promis nimănui conflicte, nu asta e menirea noastră aici”, a adăugat Ciucă.

Șeful liberalilor mai arată în mesajul său că discuțiile despre funcții nu vor îmbunătăți viața românilor, ci faptele pentru care vor avea oportunitatea să muncească în următorul mandat.

„Ne așteaptă încă multă muncă în următorii ani. Avem oportunitatea să aducem mai mulți bani europeni, să îmbunătățim sistemul de sănătate, să creștem veniturile tuturor și să dezvoltăm comunitățile. Asta e promisiunea noastră și este jurământul pe care l-am făcut românilor, pentru care conflictele și discuțiile despre funcții nu înseamnă nimic și nu le fac cu nimic viața mai bună”, a conchis Nicolae Ciucă.

Declarații contondente

Declarațiile vin după ce prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că, dacă PNL iese de la guvernare, își va depune mandatul. Premierul precizează însă că, din discuţiile pe care le-a avut până acum cu Nicolae Ciucă, este exclus acest scenariu.

Aceasta după ce unii membri ai coaliției au avut în ultimele zile altfel de discursuri. Spre exemplu liberalul Daniel Fenechiu, liderul senatorilor PNL, a declarat că „nu este exclusă” o eventuală rupere a coaliției PNL-PSD. Senatorul liberal a susținut că formațiunea din care face parte va susține comasarea alegerilor doar pentru motivele evidențiate de ei, și că „nu tranzacționează posibilitatea de a avea un candidat comun” la alegerile prezidențiale.

De altfel, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, că termenul-limită pentru comasare este vineri, iar orice altă prelungire a discuţiilor „nu mai are niciun fel de rost".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite