Marcel Ciolacu, mesaj de Ziua Independenței Ucrainei. „Am reconfirmat sprijinul ferm al României”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul României, Marcel Ciolacu, a trimis un mesaj încurajator și plin de susținere vecinilor ucraineni, cu ocazia Zilei Independenței a Ucrainei. El a exprimat cele mai bune gânduri și sprijinul complet din partea României pentru lupta Ucrainei, în vederea recuperării păcii și libertății.

Întâlnirea dintre Denys Shmyhal și Marcel Ciolacu FOTO Facebook
Întâlnirea dintre Denys Shmyhal și Marcel Ciolacu FOTO Facebook

În contextul evenimentului care marchează Ziua Independenței Ucrainei, Ciolacu a subliniat că, pentru al doilea an consecutiv, Ucraina sărbătorește această zi semnificativă în timp ce continuă să lupte pentru valorile fundamentale ale libertății și dreptului de a-și determina propriul destin. Acest popor a arătat un curaj impresionant în fața agresiunii ruse și a beneficiat de susținerea solidarității internaționale.

Pentru al doilea an consecutiv, Ucraina celebrează Ziua Independenţei luptând pentru libertate şi pentru dreptul legitim de a-şi alege singură destinul. De un an şi jumătate, poporul ucrainean rezistă cu mult curaj agresiunii ruse, susţinut de puternica solidaritatea a comunităţii internaţionale, iar România a avut şi continuă să aibă o contribuţie extrem de importantă, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Guvernului României.

Într-un efort de a sublinia sprijinul continuu al României pentru Ucraina, Marcel Ciolacu a menționat discuțiile recente avute cu omologul său ucrainean, Denys Shmyhal și participarea la reuniunea șefilor de stat și de guvern din Sud-Estul Europei și Balcanii de Vest.

La întâlnirea recentă avută cu omologul meu, Denys Shmyhal, precum şi la reuniunea şefilor de stat şi de guvern din Sud-Estul Europei şi Balcanii de Vest, la care a participat preşedintele Volodimir Zelenski, am reconfirmat sprijinul ferm al României pentru Ucraina. Vom fi alături de Ucraina şi de poporul ucrainean până la victorie şi restaurarea integrităţii teritoriale, dar şi mai departe, în procesul de reconstrucţie a ţării”, este continuarea postării.

Marcel Ciolacu și-a încheiat mesajul cu o urare pentru țara vecină:

Cu prilejul Zilei Independenței Ucrainei, transmit vecinilor noștri ucraineni cele mai bune gânduri și întreaga susținere pentru recâștigarea păcii și libertății.”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite