Marcel Ciolacu: Cîţu şi Guvernarea Ţeparilor compromit investiţiile şi dezvoltarea. Comisia Europeană confirmă tot ceea ce am avertizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu, preşedintele PSD. FOTO Inquam Photos / George Călin
Marcel Ciolacu, preşedintele PSD. FOTO Inquam Photos / George Călin

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, critică Guvernul pentru faptul că întârzie cu prezentarea bugetului şi susţine că noile poziţionări ale Comisiei Europene faţă de Executiv confirmă exact lucrurile asupra cărora au atras atenţia social-democraţii începând cu noiembrie 2019.

„Comisia Europeană confirmă tot ceea ce am avertizat din noiembrie 2019 încoace: guvernarea pe datorie care a explodat; zero măsuri pentru a stopa risipa banului public şi zero măsuri pentru creşterea colectării veniturilor la buget. Lipsa de viziune a PNL a condus la situaţia în care s-a cheltuit enorm faţă de veniturile încasate pentru a obţine cea mai mare cădere economică şi cea mai slabă revenire din UE! Se confirmă că România, spre deosebire de celelalte ţări din UE, a cheltuit banii aiurea fără a veni cu un plan serios de stimulare şi revenire economică. Iar rezultatele sunt catastrofale”, a scris pe pagina sa de Facebook Marcel Ciolacu. 

Liderul PSD acuză faptul că România a ajuns să se împrumute la dobânzi foarte mari şi într-un ritm accelerat. „Comisia Europeană este alertată că datoria publică va ajunge la 100% din PIB şi confirmă cu Guvernul Cîţu va fi obligat să ia măsuri de consolidare fiscală – adică austeritate! De aceea, amână şi mai mult prezentarea bugetului, undeva în februarie, ceea ce înseamnă că ţara va avea buget abia în martie! Până atunci, zero investiţii!”, a completat Marcel Ciolacu. 

Concluzia lui Ciolacu este că actualul Guvern va duce într-o criză severă ţara: „Cîţu şi Guvernarea Ţeparilor compromit investiţiile şi dezvoltarea economică pe termen mediu şi lung! Din păcate, ei nu vor scoate ţara din criză, ci o vor adânci şi mai rău!”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite