Marcel Ciolacu: Anul acesta nu vor fi introduse taxe noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că anul acest nu vor apărea noi taxe în România. Ciolacu a reafirmat că susţine impozitul progresiv, arătând că în prezent cota unică de impozitare, se mai aplică doar în alte trei state europene, România riscând să fie ultima ţară care va mai menţine acest sistem de impozitare.

„Ce pot spune cu certitudine: anul acesta nu vor apărea taxe noi, este şi normal”, a declarat Marcel Ciolacu la Digi24. 

Preşedintele PSD a fost întrebat şi dacă pe viitor se vor introduce noi taxe, iar acesta a precizat că nu crede că vor fi impuse noi taxe de anul viitor. Chiar dacă nu există momentan o creştere economică, Ciolacu consideră că în 2-3 ani vom începe să vedem o revenire, relatează news.ro. 

Din punctul său de vedere, prioritară ar fi o mai bună colectare la bugetul de stat. 

„Nu se recomandă şi eu nu recomand acest an vreo modificare în Codul Fiscal. Ea este prinsă şi în PNRR, această modificare, şi acest PNRR domnul Ghinea l-a ţinut la secret. (...) Nu ştiu dacă va plăti cineva mai mult. E discuţie de fond tot timpul când vorbim de această cotă unică, eu nu ştiu care e cota unică mai exact în România, este 10% la IVG, e 16% la profit... e nu m-am lămurit încă, fiindcă toată lumea apără această cotă unică, sau lasă impresia că apără această cotă unică, ea nemaifiind o cotă unică. Mai sunt doar trei state europene care au cotă unică”, a precizat Marcel Ciolacu. 

Ciolacu susţine renunţarea la cota unică de impozitare, dat fiind faptul că deja 24 de state au renunţat la această măsură de impozitare. De asemenea, a precizat că ieşirea din cotă unică nu înseamnă o impozitare mai mare. 

„Este vorba de abordare. (...) În momentul în care 24 de state au renunţat la cota unică şi au mai rămas trei state, cred că este un semnal. Nu înseamnă că dacă ieşim din cota unică o să fie mai mare impozitarea”, a mai adăugat Marcel Ciolacu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite