Ciolacu, despre măsurile propuse de Cîţu: A fost ministru al Finanţelor şi ştie foarte bine că nu o simplă măsură duce la scăderea inflaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a comentat asupra soluţiilor pentru reducerea inflaţiei pe care liderul PNL, Florin Cîţu, le-a prezentat pe Instagram. Preşedintele PSD a punctat faptul că Florin Cîţu a fost ministru al Finanţelor şi ştie cel mai bine că nu o simplă măsură va duce la scăderea inflaţiei.

Ciolacu ar fi preferat ca acest subiect să fie discutat la Guvern, nu pe reţele de socializare. Una din soluţiile postate de Cîţu pe Instagram face referire la reducerea contribuţiilor.

”Soluţii: 1. Reducerea contribuţiilor - mai mulţi bani în buzunarele românilor. 2. Reducerea TVA - temperează inflaţia”, a postat Cîţu pe Instagram. 

Marcel Ciolacu a fost întrebat despre reducerea contribuţiilor la CAS ca măsură pentru reducerea inflaţiei. Acesta a precizat că inflaţia este un efect şi că trebuie să fie găsite rezolvări pentru cauza inflaţiei, relatează news.ro.

„Eu aş vrea să plecăm de la discuţia care este cauza inflaţiei. Cauza inflaţiei, mai mult decât evident, sunt aceste scumpiri din energie, atât la energie electrică cât şi la gaze, care au avut mai multe efecte: unul dintre ele sunt scumpirile evidente şi inflaţia. Cred că întâi trebuie să acţionăm pe cauză, să venim cu măsurile (...) şi să vedem ce propuneri vin pentru perioada următoare, pe termen mediu, eu aş vedea o soluţie inclusiv pentru iarna următoare”, a declarat Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD consideră că reducerea CAS este o variantă pe care nu ar vrea să o excludă, dar trebuie să fie avute în vedere mai multe măsuri. El precizează că Florin Cîţu ştie foarte bine că o simplă măsură nu va duce la scăderea inflaţiei. De aceea acesta ar fi de acord să se găsească prima dată soluţia pentru cauza inflaţiei şi după care să se meargă pe efecte, astfel încât inflaţia să rămână cu o singură cifră, în acest an. 

„Cred că domnul Cîţu s-a referit la unul dintre efecte. Reducerea TVA-ului duce la scăderea inflaţiei, dar nu e singura măsură. A fost ministru al Finanţelor şi ştie foarte bine că nu o simplă măsură duce la scăderea inflaţiei,, dar este o prioritate. Sunt de acord întâi să găsim soluţia pentru cauză şi pe urmă să mergem pe efecte, în lanţ şi inflaţia să rămână cu o singură cifră, categoric, anul acesta”, a mai adăugat Ciolacu. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite