Mădălin Voicu, a doua zi la Comisia Juridică: „Sunt agăţat fără niciun fel de vină“. Voicu vrea ca Parlamentul să se erijeze în instamţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD Mădălin Voicu, acuzat de trafic de influenţă, s-a prezentat, din nou, la Comisia Juridică pentru a-şi studia dosarul de aproape 5.000 de pagini, arătând că parlamentarii vor decide dacă este vinovat pentru acuzaţiile pe care i le impută DNA.

„Eu nu vreau să politizez acest caz, că alţii îl politizează este problema lor. Eu vorbesc despre o problemă a mea, personală, despre care v-am spus şi continui să cred că sunt agăţat fără niciun fel de vină. Că putem face speculaţii, că putem face suspiciuni rezonabile sau că putem avea tot felul de bănuieli, unele subiective dacă nu chiar tendenţioase, asta este cu totul altă chestie. Eu mă supun legii în condiţiile în care presupun, la fel cum am presupus, că legea este dreaptă, că se va face un fel de ordine. Se va pune în practică statura justiţiei“, a spus Mădălin Voicu.

Deputatul a mai spus c este nevinovat şi că instanţa şi parlamentarii trebuie să decidă dacă este vinovat sau nu. „Întrebările voastre, la care pot să am şi un răspuns, vin în defavoarea mea. Pentru că eu am un punct de vedere şi ştiu bine ce fac, ce am făcut sau ce nu am făcut mai bine spus. Problema este a instanţei, a deciziei pe care o va lua Comisia juridică luni şi a hotărârii Parlamentului dacă sunt sau nu vinovat pentru lucrurile astea. Nu am de ce să mă apăr. Nu vreau să îmi construiesc apărare, pentru că în condiţiile pe care le ştim eu consider că nu am o vină pe care să poată să mi-o impute cineva“, a mai explicat Voicu.

Parlamentul nu poate decide vinovăţia unui om sau nu, procurorii solicitând doar un aviz de la Legislativ pentru arestare. Dacă deputaţii vor încuviinţa cererea DNA, Mădălin Voicu va ajunge în instanţă cu propunere de arestare, însă instanţa este cea care decide. Parlamentul, printr-un vot politic, poate să împidice ajungerea cazului pe masa Justiţiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite