Ludovic Orban: „Alegem preşedintele Partidului Naţional Liberal, nu distribuitorul de resurse pentru România Educată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban / FOTO Facebook
Ludovic Orban / FOTO Facebook

Ludovic Orban, candidat pentru încă un mandat de preşedinte al PNL, i-a ironizat pe contracandidatul său şi pe susţinătorii acestuia, susţinând că la Congresul din 25 septembrie liberalii aleg „preşedintele Partidului Naţional Liberal, nu distribuitorul de resurse pentru România Educată”, că preşedintele partidului trebuie să fie „nu full option”, ci „full time”, iar oamenii aşteaptă de la partid „un premier care să conducă cu adevărat Guvernul”.

„Alegem preşedintele Partidului Naţional Liberal, nu distribuitorul de resurse pentru România Educată. Alegem preşedintele Partidului Naţional Liberal. Preşedintele Partidului Naţional Liberal trebuie să fie un lider, un lider în adevăratul sens al cuvântului (...). De asemenea, trebuie să alegem un om care are capacitatea de a lua decizii corecte în timp scurt, bine fundamentate”, le-a transmis, miercuri seară, Ludovic Orban liberalilor din filiala Sector 1, reuniţi în şedinţa Comitetului Director.  

Ludovic Orban a ironizat-o şi pe Raluca Turcan, care a spus că este "full option" la Ministerul Muncii. 

„Mai este un lucru care poate părea lipsit de importanţă, un preşedinte al Partidului Naţional Liberal trebuie să muncească 24 de ore din 24, dacă este necesar. N-are voie să aibă odihnă. El este... nu full option, full time. Full time job. Adică trebuie să fie preşedinte oricând este necesar, la orice oră din zi sau din noapte, pentru că preşedintele partidului este cel care poartă cea mai mare răspundere pentru evoluţia Partidului Naţional Liberal”, a afirmat Orban.

Liderul PNL a făcut referire şi la denumirea moţiunii contracandidatului său.

„Eu nu am această lipsă de bun simţ şi de modestie să pretind că liberalismul autentic vine odată cu moţiunea mea şi nici nu am avut curajul să spun - România liberală. România, tot timpul când a fost condusă de liberali, a mers într-o direcţie corectă. Dar noi nu inventăm acuma liberalismul, noi continuăm un liberalism românesc specific care a fost, practic, linia directoare a Partidului Naţional Liberal încă din 1875”, a susţinut el.

În ceea ce priveşte competiţia internă, Orban le-a transmis liberalilor de la Sectorul 1: „Pe mine nu mă deranjează competiţia, dimpotrivă, dacă este o competiţie corectă. Care aleargă mai repede ăla să termine primul cursa! Dar mă deranjează dacă cineva îmi pune piedică, mă deranjează dacă cineva îmi dă un cot în ficat în timpul alergării, mă deranjează dacă cineva vrea să îmi pună masca pe figură, că suntem cu măşti pe figură. Judecaţi şi prin prisma asta”.

Liderul PNL a precizat că oamenii aşteaptă de la PNL „un Guvern care să pună piciorul pe acceleraţie nu pe frână, un premier care să conducă cu adevărat Guvernul”.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite