Liviu Negoiţă s-a înscris în Partidul Umanist Social Liberal

0
Publicat:

Fostul primar al Sectorului 3, Liviu Negoiță, s-a înscris în partidul Umanist Social Liberal. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a formațiunii politice, în urma Consiliului Național.

FOTO Arhivă Addevărul
FOTO Arhivă Addevărul

Potrivit anunțului făcuut pe pagina de Facebook a partidului, Cristian Popescu Piedone a fost și cel care a anunțat venirea în formațiun a lui Liviu Negoiță, fost primar timp de două mandate al Sectorului 3.

„Vom candida cu liste proprii, așa cum scrie în rezoluția votată în unanimitate de cei prezenți”, a transmis totodată formațiunea. 

Liviu Negoiță a condus Sectorul 3 timp de două mandate, având în perioada 1996-2004 alte două mandate de parlamentar. 

În 2020, Liviu Negoiță, fost pedelist de frunte, s-a înscris în PMP. 

Mai mulți parlamentari PSD au trecut la PPU-SL

În ianuarie 2021, cinci parlamentari care au fost aleşi pe listele PSD au anunțat că vor activa în continuare ca parlamentari independenţi, afiliaţi grupurilor parlamentare PSD, fiind însă înscriși în PPU-SL, formaţiune controlată de omul de afaceri Dan Voiculescu.

Toţi cei cinci aleşi care au părăsit PSD au fost apropiaţi de Partidul Puterii Umaniste - Social Liberală, formaţiune controlată de omul de afaceri Dan Voiculescu. Graţiela Gavrilescu, la bază membru al PNL, a trecut în 2014 la PC-PLR, prin ruperea unui grup de parlamentari de către Călin Popescu Tăriceanu. Odată cu dezintegrarea ALDE, în aprilie 2020 Gavrilescu s-a înscris în PPU-SL. 

Un traseu similar a avut şi deputata Steluţa Cătăniciu, una dintre autoarele mutilării Codurilor Penale în Comisia Iordache. Doar că Steluţei Cătăniciu i-a luat mai mult timp să se decidă să meargă în PPU-SL, adică a trecut la acest partid în iunie 2020. 

Loredana Predescu este o persoană care a avut legături vechi cu formaţiunile controlate de omul de afaceri, în trecut fiind membru al Partidului Conservator, fiind responsabilă de filiala Vâlcea a PC. 

Vlad Popescu, băiatul lui Cristian Popescu Piedone (primar al Sectorului 5), a fost pus pe listele PSD Suceava, ceea ce a dus la un scandal local, fiind contestată candidatura sa. Cu toate acestea, Popescu a candidat şi a ajuns în Parlament. La mai puţin de o lună de la validarea mandatului, băiatul lui Piedone spune adio partidului condus de Ciolacu. 

Senatorul Laurenţiu Mihai este un „umanist” cu experienţă, acesta fiind în conducerea PPU-SL de mai mulţi ani şi unul dintre principalii organizatori ai formaţiunii. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite