Lider USR PLUS: „Chirica trebuie să facă un pas în spate. Cosette Chichirău este singurul lider legitim din Iaşi care trebuie să conducă oraşul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulian Bulai cere demisia lui Mihai Chirica. FOTO: Inquam Photos/ George Călin
Iulian Bulai cere demisia lui Mihai Chirica. FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Deputatul Iulian Bulai, vicepreşedinte USR-PLUS, i-a cerut, miercuri, liberalului Mihai Chirica să demisioneze din funcţia de primar al municipiului Iaşi, ca urmare a inculpării într-un dosar de corupţie.

Iulian Bulai este de părere că singurul lider legitim care ar trebui să conducă municipiul Iaşi este Cosette Chichirău. Vicepreşedintele USR PLUS a transmis că Mihai Chirica ar trebui să facă un pas în spate pentru binele oraşului.

„Cosette Chichirău este singurul lider legitim din Iaşi care trebuie să conducă al doilea cel mai mare oraş din România. Chirica trebuie să facă un pas în spate acum, pentru binele Iaşului şi al Moldovei. Atunci când foloseşti mai mult timp în tribunale sau pe la audieri cu procurorii decât lucrând pentru cetăţeni, trebuie sa înţelegi că e timpul să pleci. Chirica trebuie să plece din această funcţie, PNL trebuie să se delimiteze faţă de acest politician care îi discreditează acum. Trebuie organizate rapid alegeri parţiale la Iaşi. Cosette şi echipa USR-PLUS vor guverna oraşul cu respect pentru cetăţeni şi faţă de banul public! Mafia trebuie stârpită", a scris acesta pe Facebook.

Miercuri, 28 aprilie, primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a anunţat prin intermediul unui comunicat de presă că se autosuspendă din funcţia de preşedinte interimar al Filialei Iaşi a PNL.

Liberalul a fost audiat luni, 26 aprilie, timp de mai multe ore la DIICOT într-un dosar vizând concesiunea unui teren. Edilul a admis marţi, 27 aprilie, că are calitatea de inculpat.

„(...) nu vreau ca acuzaţiile care îmi sunt aduse să prejudicieze imaginea unui partid care m-a primit în rândurile sale şi cu care am făcut echipă pentru continuarea schimbării în bine a Iaşului. Nu am renunţat la acest principiu şi la această decizie.

Din aceste motive am decis ca începând de astăzi, 28 aprilie 2021, să mă suspend din funcţia de preşedinte interimar al Filialei Iaşi a PNL. Rămân un om de echipă, voi colabora în continuare cu colegii mei din PNL, dar până când lucrurile nu vor reintra pe un făgaş normal nu voi participa la nicio competiţie internă în partid”, a anunţat primarul Chirica prin intermediul unui comunicat de presă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite