Chirica admite că este inculpat în dosarul DIICOT legat de folosirea ilegală a unui teren public. „Situaţia în sine este destul de gravă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi  FOTO Arhiva Adevărul
Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi  FOTO Arhiva Adevărul

Edilul municipiului Iaşi a fost audiat luni, 26 aprilie, timp de mai multe ore la DIICOT într-un dosar vizând concesiunea unui teren. Edilul a recunoscut că are calitatea de inculpat în acest dosar.

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a confirmat marţi, 27 aprilie, că are calitatea de inculpat în dosarul DIICOT Iaşi privind folosirea ilegală a unui teren public, notează Europa Liberă.

„Acest lucru m-a adus ieri (n. red. - luni, 26 aprilie) cu picioarele într-o realitate care nu credeam că este atât de gravă. Reforma actului administrativ, calitatea oamenilor care lucrează… sunt o necesitate imperioasă a autorităţilor locale”, a spus primarul Chirica. 

La o zi după percheziţiile DIICOT la Primăria Iaşi, edilul a admis că este inculpat în acest dosar. 

„O serie de documente au fost depuse chiar de mine şi o parte din documente mi s-a raportat ca sunt depuse de o colegă de-a mea. Ceea ce nu a putut să îmi arate ca şi document, dar probabil că lucrurile astea le va demonstra pe parcurs. În acest moment sunt inculpat. Am văzut un pic si presiune. De fapt situaţia în sine este destul de gravă pentru că s-a încălcat dreptul legitim al autorităţii locale a municipiului Iaşi faţă de un contract de asociere în participaţiune din anul 2005”, a declarat Chirica, potrivit Europa Liberă. 

Patru persoane au fost reţinute în acest dosar - un notar, un funcţionar public, fostul arhitect şef din Primăria Iaşi, Alexandru Mustiaţă, şi Claudiu Asimionesei - patronul publicaţiei „Bună Ziua Iaşi”. Alte şapte persoane sunt cercetate sub control judiciar, printre care doi notari, un avocat şi fostul viceprimar Gabriel Harabagiu, care în prezent este city manager.

În context, preşedintele Klaus Iohannis a transmis, marţi, 27 aprilie, că şefia PNL ar trebui să reacţioneze politic faţă de acuzaţiile de corupţie aduse liberalilor Costel Alexe şi Mihai Chirica.

Ce spun anchetatorii 

Potrivit unui comunicat de presă emis de DIICOT, ancheta vizează infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată, abuz în serviciu în formă continuată şi instigare la infracţiunile de abuz în serviciu şi fals intelectual.

Concret, ancheta se referă la un teren din zona Copou, care ar fi fost cedat de Primăria Iaşi către familia Asimionesei, printr-un contract de participaţiune, notează presa locală. 

Teoretic, acolo ar fi trebuit să se construiască o pensiune şi un sediu de birouri. Însă, în realitate, a fost construit un bloc cu cinci etaje.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Reţineri în urma anchetei DIICOT la Primaria Iaşi. Sunt vizate nume grele din administraţia şi presa locală

Poliţia a identificat-o pe şoferiţa care a condus zeci de kilometri pe contrasens pe DN1. Ce va păţi femeia

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri