O nouă autosuspendare la nivelul PNL. Mihai Chirica renunţă la funcţia de preşedinte interimar al filialei Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi  FOTO Arhiva Adevărul
Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi  FOTO Arhiva Adevărul

Tot miercuri, 28 aprilie, şi Costel Alexe a anunţat că se autosuspendă de la şefia PNL Iaşi. Ambele decizii au venit la o zi după ce preşedintele Klaus Iohannis a transmis că şefia PNL ar trebui să reacţioneze politic faţă de acuzaţiile de corupţie aduse liberalilor Costel Alexe şi Mihai Chirica.

Miercuri, 28 aprilie, primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a anunţat prin intermediul unui comunicat de presă că se autosuspendă din funcţie de preşedinte interimar al Filialei Iaşi a PNL.

Liberalul a fost audiat luni, 26 aprilie, timp de mai multe ore la DIICOT într-un dosar vizând concesiunea unui teren. Edilul a admis marţi, 27 aprilie, că are calitatea de inculpat în acest dosar.

„(...) nu vreau ca acuzaţiile care îmi sunt aduse să prejudicieze imaginea unui partid care m-a primit în rândurile sale şi cu care am făcut echipă pentru continuarea schimbării în bine a Iaşului. Nu am renunţat la acest principiu şi la această decizie.

Din aceste motive am decis ca începând de astăzi, 28 aprilie 2021, să mă suspend din funcţia de preşedinte interimar al Filialei Iaşi a PNL. Rămân un om de echipă, voi colabora în continuare cu colegii mei din PNL, dar până când lucrurile nu vor reintra pe un făgaş normal nu voi participa la nicio competiţie internă în partid”, anunţă primarul Chirica prin intermediul unui comunicat de presă. 

    

În cursul aceleiaşi zile, cu câteva ore în urmă, şi liberalul Costel Alexe a declarat public că se autosuspendă din funcţia de preşedinte al PNL Iaşi după ce a fost pus sub control judiciar. 

Ambele decizii au venit la o zi după ce preşedintele Klaus Iohannis a transmis că şefia PNL ar trebui să reacţioneze politic faţă de acuzaţiile de corupţie aduse liberalilor Costel Alexe şi Mihai Chirica.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

OMS: Varianta indiană a SARS-CoV-2, care a aruncat India în colaps, detectată „în cel puţin 17 ţări”. Ce are special mutaţia? FOTO VIDEO

Costel Alexe se autosuspendă de la şefia PNL Iaşi după ce a fost pus sub control judiciar: Am primit calitatea de inculpat

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite