Percheziţii DIICOT la sediul Primăriei Iaşi. Ce spune primarul Chirica

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Chiria, primarul municipiului Iaşi   FOTO Alina Batcu
Mihai Chiria, primarul municipiului Iaşi   FOTO Alina Batcu

Mai multe percheziţii au avut avut loc luni dimineaţă, 26 aprilie, la sediul Primăriei Iaşi, dar şi la mai multe servicii din subordinea instituţiei.

Anchetatorii au descins luni dimineaţă, 26 aprilie, în mai multe birouri din Primăria Iaşi. Potrivit spuselor primarului Mihai Chirica, ancheta DIICOT vizează modul în care Primăria Iaşi a încheiat în anul 2005 un contract de asociere.

Potrivit Ziarului de Iaşi, luni dimineaţă ar fi fost făcute percheziţii la mai multe servicii ale Primăriei, dar şi la un imobil de pe Sărărie ridicat de familia Asimionesei pe un teren concensionat de Primăria Iaşi în condiţii suspecte.

Reprezentanţii Primăriei Iaşi transmit prin intermediul unui comunicat de presă că actele solicitate de către reprezentanţii DIICOT Iaşi au fost trimise deja către instituţiile specializate încă de la începutul acestui an. 

„Documentele solicitate de către DIICOT Iaşi sunt ca urmare a unei sesizări pe care Municipiul Iaşi a făcut-o încă de la începutul acestui an. Pentru verificarea şi analizarea celor sesizate de noi, procedura îi obligă să se prezinte la sediul instituţiei pentru ridicarea actelor necesare desfăşurării anchetei. Colegii mei au pus la dispoziţie toate documentele solicitate, activitatea Primăriei nefiind întreruptă niciun moment pe parcursul cererii din partea DIICOT Iaşi. Personal le-am dat tot concursul şi am cerut colegilor mei care gestionează acest tip de documentaţii să pună la dispoziţia acnhetatorilor toate documentele solicitate. Am încredere că verificările vor face lumină în cel mai scurt timp posibil cu privire la acest caz, iar dacă s-au înregistrat încălcări ale legii cei vinovaţi trebuie să plătească”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Sunt implicaţi avocaţi, notari şi funcţionari publici 

Potrivit unui comunicat de presă emis de DIICOT, ancheta vizează infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată, abuz în serviciu în formă continuată şi instigare la infracţiunile de abuz în serviciu şi fals intelectual.

Activitatea infracţională ar fi fost posibilă prin acordarea sprijinului de specialitate de către avocaţi, notari şi funcţionari publici din cadrul Primăriei Iaşi, mai arată sursa citată.

   

„În cauză s-a reţinut faptul că, în cursul anului 2016, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat în vederea obţinerii, în mod fraudulos, a unui teren din patrimoniul unei instituţii publice, pe care au construit o clădire, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 2 milioane de lei”, precizează reprezentanţii DIICOT, prin intermediul unui comunicat de presă. 

La sediile DIICOT şi BCCO Iaşi, vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 23 persoane.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Demisie din Guvern. Andi Manciu, şeful Grupului de Comunicare Strategică, pleacă de la Palatul Victoria

Tânăr de 37 de ani, mort la o partidă de călărie. „Viaţa e un cadou“

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite