Lider PSD ironizează AUR: Credeam că-și cer scuze pentru votul din Senat

0
Publicat:

Liderul senatorilor PSD, Radu Oprea, i-a ironizat pe cei de la AUR, după ce au mers să protesteze și în fața sediului partidului său, spunând că se aștepta la scuze în urma unui vot dat de Alianță în Senat.

Radu Oprea a luat la rost AUR după protestul de ieri FOTO Arhivă personală
Radu Oprea a luat la rost AUR după protestul de ieri FOTO Arhivă personală

Am auzit că ieri au trecut cei de la AUR prin fața sediului din Kieseleff. Credeam că vor să își ceară scuze pentru că au votat împotriva amendamentului propus de senatorii PSD pentru ca electrocentrala pe cărbune de la Paroșeni să nu mai fie închisă. Când colo doar circ”, a scris pe pagina sa de Facebook Radu Oprea, lider al senatorilor și purtător de cuvânt al partidului.

 Șeful AUR, George Simion, a condus protestatarii către sediul PSD și apoi către sediul PNL, la protestul de duminică seară. 

Senatorul PSD a avut o ieșire foarte dură pe tema votului din Senat și săptămâna trecută, cânda bătut obrazul tuturor forțelor parlamentare.

Criticile de săptămâna trecută

 „O coaliție absurdă, constituită adhoc din senatori ai PNL, USR și AUR, subminează posibilitatea ca România să aibă energie proprie, la capacitate maximă, cât mai mult timp.  Din cauza lor, pentru că s-au abținut la vot, n-a trecut în comisia de specialitate a Senatului amendamentul PSD și UDMR la Legea Decarbonării, care scoatea de pe lista închiderilor Complexul Energetic Paroșeni și prelungea activitatea minelor Lonea și Lupeni care-i asigură cărbunele necesar”, preciza Oprea, pe Facebook, săptămâna trecută. 

România are nevoie de energie! Orice resursă trebuie menținută în funcțiune și exploatată la capacitate maximă, dat fiind situația critică actuală dar și de perspectivă. Nu se poate închide nimic fără să înlocuit cu ceva măcar echivalent! Acesta este principiul esențial pe care baza căruia PSD acționează pentru a face posibilă furnizarea de energie electrică populației și economiei, la un preț cât mai suportabil”, a completat social-democratul

PSD critică și condamnă atitudinea de neînțeles senatorilor PNL-USR-AUR, contrară profund interesului general și își asumă responsabilitatea de a acționa astfel încât forma finală a legii decarbonării să nu impună închideri absurde de capacități de producție a energiei electrice, mai ales că în câțiva ani unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă se oprește pentru retehnologizare”, susține Oprea.

Divergențele pe energie

De asemenea, PSD transmitea, într-un comunicat de presă că PNL, alături AUR și USR, au respins amendamentele social-democraților pentru menținerea în funcțiune a CET Paroșeni și a minelor Lupeni și Lonea, în comisiile din Senat.

  „Partidul Social Democrat condamnă categoric votul senatorilor PNL, AUR și USR din Comisia economică și Comisia pentru energie prin care au respins amendamentele PSD pentru menținerea în funcțiune a CET Paroșeni și a minelor Lupeni și Lonea care deservesc acest complex energetic”, se arată într-un comunicat al PSD.  

De altfel, domeniul energiei este unul dintre cele mai problematice în relația PSD cu PNL, social-democrații venind des cu critici la adresa partenerilor de guvernare. PSD-iștii nu s-au dat în lături nici din a cere demisia lui Virgil Popescu din fruntea Ministerului Energiei, dar la fiecare moțiune au fost solidari cu colegii din PNL și UDMR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite