Lider PDL Mureş: „Băsescu să ne lase în pace, să nu ne dea indicaţii de pe margine”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu FOTO Adevărul
Preşedintele Traian Băsescu FOTO Adevărul

Preşedintele organizaţiei PDL Târgu Mureş, Doru Oprişcan, îi cere preşedintelui Traian Băsescu să se obţină de la comentarii şi de la „indicaţii de pe margine” privind partidul, dacă tot e „dezamăgit” de PDL.

Oprişcan susţine că i-a mai spus preşedintelui că, după ce a fost o locomotivă electorală pentru PDL, „face praf" partidul cu declaraţiile sale. El a precizat că a făcut această afirmaţie încă din februarie 2011, într-o şedinţă a grupurilor parlamentare reunite ale PDL cu Traian Băsescu. „I-am spus atunci că toată sala e conştientă că aţi fost locomotiva partidului, dar impresia mea e că dumneavoastră ne-aţi făcut mari, dumneavoastră ne faceţi praf. Şi acum e la fel. Îi cer preşedintelui ca, dacă tot l-am dezamăgit, să ne lase în pace, să nu ne dea indicaţii de pe margine. N-are sens să critici PDL, abţine-te. Blaga ar fi luat preşedinţia PDL mai demult dacă Băsescu nu-l susţinea pe Boc, nu ştiu de ce. Dacă e adevărat că după Cotroceni nu se mai întoarce în politică, că şi-a atins apogeul, cu atât mai mult să ne lase-n pace", a spus Doru Oprişcan.

Fostul deputat de Mureş a făcut câteva aprecieri la adresa liderilor PDL Elena Udrea, Vasile Blaga şi Emil Boc.
"Eu, personal, am o părere bună despre Elena Udrea. E o femeie energică, ştie ce vrea, face treabă. Însă imaginea sa la electorat e jalnică. Acum şi dacă vine cu espadrile şi salopetă nu mai are ce să schimbe din această imagine. În ce priveşte critica adusă lui Blaga, că a îndepărtat echipa lui Emil Boc din fruntea partidului, aceasta e o treabă internă a partidului. Eu cred că atunci au greşit şi unul, şi altul. Şi atunci i-am rugat să nu rupă partidul în două. Voi susţine la Delegaţia Permanentă acelaşi lucru, să nu mai mergem cu moţiuni, pentru că trebuie să rămânem uniţi", a spus Oprişcan.

El a adăugat că altfel există riscul ca PDL să păţească la fel ca PNŢCD în 2000 - când mai mulţi lideri au vrut să fie preşedinţi „şi a ieşit marele rector de la UBB" (Andrei Marga - n.r.). „E exact ce s-ar întâmpla dacă ar veni în fruntea partidului Monica Macovei sau Cristian Preda, care habar n-au de viaţa de partid", a conchis Oprişcan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite