Lider de la Budapesta, declarații controversate la Tușnad: Maghiarii să lupte ca Europa să rămână a europenilor

0
Publicat:

Președintele Parlamentului Ungariei a declarat, la un eveniment la Tușnad, că maghiarii și secuii luptă nu doar pentru ei, ci pentru ca „Europa să rămână a europenilor”. Oficialul a vorbit și despre familia tradițională.

Noi declarații controversate ale unui lider maghiar FOTO: AFP
Noi declarații controversate ale unui lider maghiar FOTO: AFP

László Kövér a adăugat faptul că bunul simț și conștiința curată sunt armele cu care maghiarii și secuii luptă pentru ca „Europa să rămână a europenilorEuropa să rămână stăpână pe propriile interese, pe resursele materiale şi spirituale proprii; pentru ca creştinismul să rămână o forţă conservatoare, spirituală şi culturală, pentru toate naţiunile europene; pentru ca familia protectoare, bazată pe comunitatea de iubire între un bărbat şi o femeie, să rămână piatra de temelie a societăţii", a precizat președintele Parlamentului Ungariei, în alocuţiunea pe care a susținut-o sâmbătă după-amiază, cu ocazia inaugurării Centrului de Zi „Sfânta Rita” din comuna Tuşnad, construit cu sprijinul statului ungar.

Potrivit MTI, președintele Parlamentului ungar este de părere că lupta purtată în spiritul bunului simț și al conștiinței curate are și scopul de a garanta europenilor dreptul de a moșteni în mod liber limba maternă, cultura și confortul pământului natal de la strămoșii săi, dar și libertatea de a le transmite urmașilor săi.

De asemenea, László Kövér a precizat că aceasta este singura cale de supraviețuire a națiunilor europene, singura cale pentru o pace adevărată în Europa. 

László Kövér,  pe urmele lui Viktor Orban

Declarațiile controversate ale liderului maghiar vin la o distanță de câteva luni de la discursul anti-european al premierului Viktor Orban, când acesta a vorbit despre o împărțire a Europei.

„Fenomenul migraţionist a împărţit în două Europe. Pur si simplu Occidentul s-a destrămat, s-a împărţit în două.(...) Se dă o bătălie între cele două părţi ale Europei. Deci, noi am făcut o ofertă post-occidentalilor, le-am spus, lăsaţi-ne în pace să ne decidem fiecare cine cu care vrea să fie vecin şi cu cine vrea să trăiască. Post-occidentalii au refuzat această ofertă şi au spus nu, noi o să vă transformăm în ceea ce suntem sau am devenit şi noi. Acum se vorbeşte mai puţin despre migraţie, dar credeţi-mă, nimic nu s-a schimbat. Bruxellesul şi echipele soroşiste pur şi simplu vor ne să ne forţeze să îi acceptăm pe migranţi”, a susținut premierul ungar la acea vreme. 

Lipsa delimitării și gogoșile vândute de UDMR presei

Liderul UDMR a declarat că atacurile la adresa Uniunii pe marginea discursului rasist al lui Viktor Orban ar avea ca scop scoaterea UDMR din coaliția de guvernare, pe motiv că s-a opus desființării SIIJ. Ceea ce este complet fals: disputa asupra SIIJ a avut loc în fosta Coaliție, PNL-USR-UDMR, nu în cea actuală.

„Tot acest scandal a fost folosit ca o scuză de a încerca scoaterea UDMR de la guvernare. Mi-au spus reporterii anul trecut și mi-au repetat de câteva ori în scris că nu vom fi iertați pentru că nu am aprobat desființarea Secției Speciale pentru magistrați, așa cum se dorea. Asta este o crimă de neiertat și vor continua să caute un motiv să ne dea afară din coaliția de guvernare”, a subliniat Kelemen Hunor pentru „Kronika”, publicație de limba maghiară din România, la sfârșitul lunii august.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite