Liberalii vor să-i taie leafa lui Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, sâmbătă, după şedinţa conducerii partidului, că liberalii au decis să respingă în Parlament ordonanţa privind creşterea salariilor demnitarilor. Astfel, PNL va vota împotriva sporurilor salariale pentru 48 de înalţi demnitari, printre care se numără şi preşedintele Klaus Iohannis.

„PNL a votat astăzi şi formal, pentru că decizia politică a fost deja luată, în unanimitate, pentru respingerea ordonanţei privind creşterea salariilor demnitarilor, pentru că este nevoie să discuţi în mod unitar, corelat aceste salarii din domeniul bugetar şi această discuţie va fi făcută în Parlament, actunci când acel proiect de lege va veni şi vom prezenta un punct de vedere articulat“, a declarat Alina Gorghiu.

Drept urmare, ordonanţa care prevede mărirea salariilor pentru 48 de demnitari, printre care se numără şi preşedintele Klaus Iohannis, dar şi premierul Victor Ponta, ar putea pica în Parlament, mai ales dacă şi PSD va vota împotriva actului normativ, aşa cum a anunţat Liviu Dragnea.

Astfel, după consultările partidelor politice pe tema Codului Fiscal, preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că puterea şi opoziţia aşteaptă de la Ministerul Muncii proiectul legii salarizării pentru a se consulta asupra acestuia, arătând că doreşte ca această lege să fie discutată în Parlament odată cu ordonanţa privind majorarea salariilor demnitarilor.

„Am discutat şi despre legea salarizării. Aşteptăm şi noi, şi cei din opoziţie ca Guvernul, Ministerul Muncii să finalizeze negocierile cu partenerii sociali şi, după ce vor finaliza, vom avea pe masă un draft şi vom lucra şi pe legea salarizării cu colegii din opoziţie după acelaşi model. Dacă discutăm despre o lege a salarizării este un document important. Eu asta vreau ca temele majore să fie un consens, să dureze, şi noi şi colegii din opoziţie avem aceeaşi abordare, un climat politic bazat pe dialog“, a precizat Dragnea.El a adăugat că discuţia pe ordonanţa privind majorarea salariilor demnitarilor trebuie să fie abordată în Parlament odată cu proiectul legii salarizării.

Preşedintele Klaus Iohannis  a fost implicat într-o dispută cu premierul Victor Ponta, la începutul lunii iulie, chiar pe tema acestei ordonanţe. La acea dată, Ponta i-a acuzat pe Iohannis şi pe vicepremierul Gabriel Oprea că s-au înţeles să mărească salariile demnitarilor în lipsa lui. Atât Oprea, cât şi Iohannis l-au contrazis pe premier. Ulterior, deşi Ponta a anunţat că va aproba o altă ordonanţă, care să anuleze efectele acesteia, Guvernul a renunţat în cele din urmă să mai ia vreo măsură în acest sens

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite