Liberalii exclud o susţinere a lui Piedone la Primăria Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat că este exclusă o susţinere a lui Piedone la Primăria Capitalei, în contextul în care în spațiul public este vehiculată sprijinirea edilului de la Sectorul 5.

Liberalii resping o susținere pentru Piedone FOTO Inquam
Liberalii resping o susținere pentru Piedone FOTO Inquam

Din punctul meu de vedere este exclus. Acum, să dăm din lac în puţ, din perioada lui Nicuşor Dan, la scenariul acesta avasat de dvs ar fi cea mai mare greşeală”, a declarat Stroe, potrivit News, precizând că „este o chestiune de responsabilitate, nu de circ”. 

Reprezentantul liberalilor a mai afirmat că este „foarte simplu să te afişezi în precampanie cu lăutari alături, mâncând covrigi în piaţă, parizer”, subliniind că „acest lucru nu echivalează competenţe în zona administraţiei, acest lucru nu ţine loc de responsabilitate şi management la Primărie, lucruri pe care Cîrstoiu le are”. 

Surse politice au precizat pentru „Adevărul” că PSD ar susține candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei, în contextul în care candidatul PSD-PNL, Cătălin Cîrstoiu, este deja erodat de scandaluri.

Problemele candidatului Cătălin Cîrstoiu

Un membru al Opoziției a depus o a doua plângere care vizează activitatea candidatului Coaliției la Primăria Capitalei. Acuzațiile privesc printre altele și numirea soției la șef de secție în cadrul SUUB

Parlamentarul USR a depus și o sesizare la Agenția Națională de Integritate (ANI) cu privire la posibile situații de incompatibilitate și conflict de interese.

Și AUR a anunțat depunerea unei alte sesizări la DNA cu privire la suspiciunile de evaziune fiscală și incompatibilitate ale candidatul propus de PSD și PNL pentru Primăria Generală.

Cătălin Cărstoiu a făcut obiectul mai multor investigații jurnalistice ale Hotnews, care au scos la iveală probleme de integritate ale lui Cîrstoiu. Cea mai recentă arată că, anul trecut, ar fi acordat cel puțin o consultație contra-cost la clinica pe care o deține soția sa. 

O altă anchetă de presă arată că, în 2020, Corpul de Control al Guvernului a întocmit un raport care arăta că medicul Cătălin Cîrstoiu ar fi fost în situaţii de incompatibilitate şi conflicte de interese pentru că ar fi prestat activități la clinica Anemona, deținută de familia sa. 

Cum arată sondajele 

Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, este plasat pe primul loc în intenția de vot, potrivit unui sondaj CURS. Edilul din Sectorul 5 este urmat de Nicușor Dan și de candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu. 

Alianţa PSD-PNL este pe primul loc în intenţiile de vot la alegerile locale, cu 48%, urmată de Alianţa Dreapta Unită - 24%. PPUSL - 12%, AUR - 11%, SOS România - 3%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite