Sondaj. Nicușor Dan este primul în intențiile de vot ale electoratului bucureștean. Cine se clasează pe locurile doi și trei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu două luni înainte de alegeri, sondajele îl dau câștigător pe Nicușor Dan la Primăria Capitalei, anunță un sondaj comandat de Digi24.

Nicușor Dan, Cătălin Cîrstoriu și Popescu Piedone
Nicușor Dan, Cătălin Cîrstoriu și Popescu Piedone

Un sondaj ATLAS INTELLIGENCE i-a măsurat pe Cătălin Cîrstoiu, Cristian Popescu Piedone, Nicușor Dan și Mihai Enache, candidații înscriși pentru Primăria București, anunță Digi24.

Nicușor Dan ar fi ales de 37,1 % de bucureșteni, Cristian Popescu Piedone de 30%, Cătălin Cîrstoiu de 17,4%, iar Mihai Enache de doar 4,9%.

Printre cifrele surprinzătoare culese de cei de la AtlasIntel se numără și împărțirea votului politic între candidații pentru Primărie.

Spre exemplu, candidatul PUSL, Cristian Popescu Piedone, obține cele mai multe voturi de la electoratul PNL, în timp ce medicul Cătălin Cîrstoiu de la electoratul PSD. Nicușor Dan primește voturile electoratului USR, dar și un procent important de la alegătorii PNL.

De asemenea, în funcție de nivelul de studii, Cristian Popescu Piedone obține peste 60% din voturi de la cei care au doar studii primare, în timp ce Nicușor Dan obține aproape 45% din voturi de la cei cu studii superioare. 

În ce privește lista pentru Consiliul Local al Municipiului București, în scenariul în care sunt luați în considerare toți bucureștenii cu drept de vot, Alianța PSD-PNL ar câștiga alegerile cu 36%, potrivit sondajului AtlasIntel. Pe locul doi se clasează Dreapta Unită cu 29,5% dintre voturi, iar AUR ar obține 8,4%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite