Liberalii care votează împotriva Guvernului Ciolacu riscă să fie excluși din PNL SURSE

0
Publicat:

Liberalii care vor vota în Parlament „împotriva” Guvernului Ciolacu riscă să fie excluși din partid, potrivit unor surse din conducerea PNL.   

FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Surse din conducerea PNL au declarat pentru „Adevărul” că liberalii care vor vota împotriva guvernului Ciolacu ar urma să fie excluși din formațiune. 

Informațiile vin în contextul în care fostul ministru liberal Dan Vîlceanu, a anunțat că va vota împotriva Cabinetului Ciolacu. 

Deputatul PNL Dan Vîlceanu a afirmat, miercuri, la B1 TV, că nu va vota pentru învestirea Guvernului Ciolacu, în ședința de plen de joi.

Fostul ministru a explicat că își dorește ca votul său „să reprezinte toți liberalii din țară care s-au opus acestei coaliții” și „care s-au simțit jigniți de afirmațiile” președintelui PSD „din ultima perioadă”.

„Nu, nu, nu voi vota acest guvern, dar nu pentru că aș avea o problemă cu vreunul dintre colegii mei care sunt propuși sau cu vreunul dintre PSD-iștii propuși de ei. Din punctul meu de vedere, n-ar fi trebuit să ajungem în situația asta, să fim puși în situația de a vota un guvern cu PSD, dar în primul și în primul rând voi vota împotriva domnului Ciolacu și vreau ca votul meu să îi reprezinte pe toți liberalii din România care s-au simțit jigniți și umiliți de declarațiile domnului Ciolacu, care spunea că liberalii în pandemie au furat ca în codru. Acesta este principalul motiv”, a spus Dan Vîlceanu.

Probleme în Coaliție cu parlamentarii care se opun 

Aceleași probleme le-a avut și PSD. Deputatul social-democrat din comisia de sănătate Patriciu Achimaș-Cadariu a anunțat că va vota împotriva unui guvern din care face parte Alexandru Rafila, după ce ministrul Sănătății a lansat un alt plan pentru combaterea cancerului decât cel votat de Parlament.

Totodată, deputatul PSD a afirmat după votul său în comisii împotriva numirii lui Alexandru Rafila la conducerea Ministerului Sănătăţii, că nu vede de ce ar fi exclus din PSD.

„Eu cred că fiecare dincolo de componenta personală am fost aleși pe listele unui partid, nu a candidat nimeni independent sau a candidat, dar nu a reușit să intre în Parlament. Nu cunosc vreunul să fi intrat în 2020. Din punctul meu de vedere trebuie să existe o explicație pentru colegii care nu respectă deciziile partidului”, a afirmat prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, ulterior.

Parlamentarul social-democrat a anunțat însă că va vota Cabinetul Ciolacu, fiind convins în urma unei discuții cu Marcel Ciolacu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite