Liberalii au validat încă 19 candidaţi pentru alegerile locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Gorghiu şi Vasile Blaga. FOTO Cosmin Iftode
Alina Gorghiu şi Vasile Blaga. FOTO Cosmin Iftode

Conducerea PNL a anunaţ că în ultima şedinţă a BPN, desfăşurată marţi, au fost validaţi încă 19 candidaţi pentru alegerile locale, zece dintre aceştia fiind persoane înscrise în cursa pentru primăriile municipiilor reşedinţă de judeţ, iar nouă în cursa pentru Consilii Judeţene.

Copreşedintele Blaga a anunţat după şedinţa BPN faptul că liberlii au validat încă 19 candidaţi pentru alegerile locale, aceasta fiind a doua rundă de validări după cea de săptămâna trecută când fuseseră validaţi 14 candidaţi, nouă dintre cei 19 fiind înscrişi în cursa pentru Consiliul Judeţean, iar zece în cursa pentru câştigarea unor primării din municipiile reşedinţă de judeţ. 

Printre candidaţii care vor să se înscrie în cursa pentru câştigarea unor Primării sunt  Florin Titirişcă (Alexandria), Sofianu Narcis (Piteşti), Nicolae Floarian (Giurgiu), Cătălin Flutur (Botoşani), Niculescu Cristian ( Baia Mare), Marius Arcaleanu (Vaslui), Ştefan Ion (Vaslui), Marius Ţepeluş (Miercurea Ciuc).şi Octavian Lupulesc (Târgu-Jiu). 

De partea cealaltă, candidaţii liberali care vor să fie preşedinţi de Consiliu Judeţean şi s-au înscris pentru această luptă politică sunt Dumitrel Ion (Alba), Cionca Iustin (Arad), Nicolae Giugea (Dolj), Iulian Dumitrescu (Prahova), Dan Vâlceanu (Gorj), Mircea Man, (Maramureş) şi Toma Cătlin (Vrancea) 

La rândul său, Alina Gorghiu a precizat faptul că intenţionează  ca în zilele următoare să poarte discuţii cu Dacian Cioloş şi celelalte partide politice în vederea ajungerii la un consens pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi. 

„Nu am stabilit în acest moment niciun fel de întâlnire (n.r.-ziua exactă). Urmează să demarăm acest dialog şi cu restul liderilor de partide politice şi cu primul-inistru. Când vom face acest lucru, vom anunţa. Nu avem nimic de ascuns, Tema e importantă şi nimeni nu vrea să se ascundă de presă“, a spus Gorghiu. 

La rândul său, secretarul general Bolojan a vorbit despre faptul că toţi membrii PNL trebuie să-şi plătească cotizaţiile, în caz contrar, fiindu-le suspendat dreptul de vot.

„ În acest sens s-a stabilit o contribuţie pe fiecare filială judeţeană să o asigure pentru funcţionarea normală. Una din obligaţiile membrilor PNL este aceea de a avea cotizaţia la zi. Neachitarea acestei cotizaţii duce la pierderea anumitor drepturi, inclusiv aceea de a lua decizii în organizaţie sau votul acestora“, a spus Bolojan. Chiar în şedinţa de astăzi, potrivit unor surse politice, persoanele care nu aveau cotizaţia la zi nu au avut voie să voteze. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite