Klaus Iohannis: Nu o să vaccinăm pe nimeni cu forţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Calin
FOTO Inquam Photos / George Calin

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la Cotroceni, că vaccinul împotriva coronavirus nu o să fie obligatoriu, dar e recomandat fiecărui cetăţean şi că România are alocate zece milioane de doze.

„Nu si-a imaginat nimeni ca pandemia se termina prin aceste masuri restrictive. Ca sa terminam pandemia avem nevoie de vaccin. Sigur, nu vrem sa obligam, nu vrem sa vaccinam pe nimeni cu forta, dar este absolut recomandata. UE va cumpara acele tipuri de vaccin car sunt sigure si eficiente”, a declarat Klaus Iohannis

Şeful statului a subliniat că România va primi zece milioane de doze de vaccin, prima tranşă fiind în primul trimestru al anului viitor. „România este parte a acordurilor încheiate de către Comisia Europeană pentru furnizarea de vaccinuri anti-COVID-19, atunci când acestea vor fi disponibile, urmând ca ţării noastre să îi revină o alocare de peste zece milioane de doze de vaccin. Din cauza cererii extrem de ridicate la nivel mondial şi a capacităţii totuşi destul de reduse de producţie, vaccinul va ajunge în ţările europene în mod etapizat.  Pentru România, ne aşteptăm ca prima tranşă primită să ajungă, în cel mai favorabil scenariu, în primul trimestru al anului viitor”, a completat preşedintele României. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite