Iohannis: Administraţia SUA, indiferent de coloratura politică, a susţinut permanent dezvoltarea legăturii cu România pe toate palierele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis. FOTO Presidency.ro
Klaus Iohannis. FOTO Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat referitor la alegerile din SUA, care au loc marţi, că administraţia SUA, indiferent de coloratura politică, a susţinut permanent dezvoltarea legăturii cu România pe toate palierele, că relaţia cu SUA este una solidă şi că se va implica direct pentru consolidarea parteneriatului cu Statele Unite.

„Administraţia SUA, indiferent de coloratura politică, a susţinut permanent dezvoltarea legăturii cu România pe toate palierele. Cu ocazia vizitei la Washigton în 2019 aceste dimensiuni au fost extinse cu noi domenii precum securitatea reţelei 5G şi domeniul nuclear civil. Am dezvoltat o viziune comună România – SUA cu privire la spaţiul Mării Negre. Au fost puse bazele privind creşterea şi continuarea prezenţei militare în România. La capitolul cooperare economică şi în domeniul energiei au fost înregistrate progrese semnificative în ceea ce priveşte parteneriatul nuclear civil. Chiar săptămâna trecută a fost semnat un acord privind Centrala nucleară de la Cernavodă. Toate aceste rezultate vorbesc de la sine despre soliditatea relaţiei între România şi SUA, iar eu mă voi implica direct pentru consolidarea parteneriatului cu SUA”, a declarat preşedintele.

Zeci de milioane de americani se prezintă marţi la urne - după ce aproape 100 de milioane de alţi americani au votat deja anticipat sau prin corespondenţă - pentru a alege între Donald Trump şi Joe Biden, într-un scrutin prezidenţial istoric.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite