Klaus Iohannis merge în SUA pentru "Oscarurile de la Washington". Ce premiu va primi președintele roman

0
Publicat:

Președintele Klaus Iohannis va merge în SUA pentru a fi premiat pentru performanțele privind relațiile transatlantice, în cadrul unui eveniment organizat, miercuri, 8 mai, de Atlantic Council, un think-thank din SUA.

Klaus Iohannis va primi Premiul Distinguished International Leadership Award Foto: Arhivă
Klaus Iohannis va primi Premiul Distinguished International Leadership Award Foto: Arhivă

Atlantic Council din Statele Unite a anunțat, miercuri, destinatarii premiilor Distinguished Leadership 2024, denumite de mass-media „Oscarurile de la Washington”. Printre cei premiați se numără președintele României, Klaus Iohannis, secretarul american al Comerțului, Gina Raimondo, Comandantul Suprem al Forțelor Aliate din Europa, generalul Christopher G. Cavoli, și actrița și producătoarea Michelle Yeoh. Premiile le vor fi înmânate în cadrul unei cine la care vor participa multe staruri, miercuri, 8 mai, la Waldorf Astoria, Washington DC, potrivit unui comunicat de presă transmis de Atlantic Council.

Anual, Premiile Distinguished Leadership reunesc o audiență internațională de elită, formată din peste șase sute de lideri politici, oameni de afaceri, militari, artiști, lideri ai societății civile, pentru a celebra persoanele cu cele mai înalte performanțe ce întruchipează pilonii relației transatlantice.

În acest an, Atlantic Council îl va onora pe președintele României, Klaus Werner Iohannis, cu Premiul Distinguished International Leadership Award pentru cariera sa remarcabilă, pentru conducerea exemplară a României și pentru rolul său de lider transatlantic și european”, conform sursei citate.

Stephen J. Hadley, președinte al Consiliului Consultativ Internațional al Consiliului Atlantic și fost consilier pentru securitate națională al SUA, îl va prezenta pe președintele Iohannis și îi va înmâna premiul.

Potrivit surselor „Adevărul”, președintele Klaus Iohannis va fi prezent la eveniment.

Laureații Premiilor Distinguished Leadership 2024 sunt reprezentanți remarcabili și extrem de diverși ai liderilor globali care, prin angajamentul și contribuțiile lor de o viață, au contribuit la o lume mai bună. Onorându-i, sperăm să îi inspirăm și pe alții să facă un pas înainte într-un moment în care lumea are nevoie atât de urgentă de lideri distinși”, a declarat Frederick Kempe, președinte și CEO al l Atlantic Council. 

Distinguished Leadership Awards se numără printre cele mai importante întâlniri ale factorilor de decizie internaționali care au loc în fiecare an la Washington, fiind recunoscută pentru stilul și substanța sa, pentru lista proeminentă de invitați internaționali și pentru recunoașterea oferită unora dintre cei mai influenți factori de schimbare din lume.

Printre laureații din trecut se numără președinții americani George W. Bush, William J. Clinton, George H.W. Bush și vicepreședintele de atunci Joe Biden; președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen; actualii și foștii directori generali ai Fondului Monetar Internațional, Kristalina Georgieva și Christine Lagarde; directorul general al Organizației Mondiale a Comerțului, Ngozi Okonjo-Iweala; secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg; și artiști iluștri, printre care Dua Lipa, Lionel Richie, Bono, Gloria Estefan și Renée Fleming.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite