Ce pensie va avea Klaus Iohannis. „Are 42 de ani de muncă și 10 de președinție”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a depus cererea de pensionare de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu, lucru deja confirmat de Administraţia Prezidenţială.

Președintele României, Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a depus cererea de pensionare de la Colegiul „Samuel von Brukenthal”

Preşedintele Klaus Iohannis urmează să împlinească 65 de ani, fiind născut la 13 iunie 1959, aceasta fiind și vârsta de pensionare pentru bărbați, potrivit legii.

”Are 42 de ani de muncă și 10 ani de președinție. De acolo are indicele cel mai mare în grilă, 12 salarii medii. După părere mea, de acolo acumulează în jur de 4 puncte de pensie pe an. Adică adună 40 de puncte din salariul pe care l-a obținut de la președinție.

Mai are anii de predare și de conducere a Inspectoratului Județului Sibiu, unde nu erau salariile foarte mari, eu cred că îi ies vreo 22 de puncte.

Dacă adunăm 40 de puncte de la președinție, cu 22 de puncte de la liceu, cu 25 de puncte de la Primărie, cred că îi vor ieși domnului președinte cam 103 puncte, o pensie de aproximativ 8400, sau chiar spre 9.000 de lei”, a explicat Anton Hadăr, lider al Federației Naționale ”Alma Mater”, în exclusivitate la Antena 3 CNN.

Catedra de profesor de Fizică de la Colegiul Național "Samuel von Brukenthal" din Sibiu a devenit disponibilă, după aproximativ 27 de ani în care postul a fost blocat de președintele României, Klaus Iohannis. Acesta a predat acolo timp de 19 ani.

Lista posturilor disponibile pentru titularizare în județul Sibiu a fost publicată recent, iar printre acestea se află și catedra de fizică de la Colegiul Brukenthal, cu predare în limba germană, ce presupune 18 ore de predare, reprezentând o catedră completă.

Acest post este inclus în lista posturilor vacante pentru angajare pe o perioadă determinată de 4 ani și poate fi ocupat de un candidat cu definitivat, care trebuie să obțină o notă sau medie de cel puțin 7 la examenul de Titularizare.

Administrația Prezidențială a confirmat că președintele României și-a înaintat cererea de pensionare. "Domnul Președinte a inițiat demersurile prevăzute de legislația în vigoare pentru depunerea dosarului de pensionare pentru limita de vârstă".

Cel mai probabil va renunța la pensie

Sindicaliștii BNS avertizau luna trecută că noua lege a pensiilor, care intră în vigoare la 1 septembrie 2024, interzice cumulul pensiei cu salariul până la vârsta de 70 de ani.

„Noua lege a pensiilor instituie, practic, interzicerea cumului pensiei cu salariul până la vârsta de 70 de ani, chiar dacă se referă la posibilitatea de a opta între pensie și continuarea activității”, preciza BNS într-un comunicat.

Cum alegerile prezidențiale din acest an au loc la 15 septembrie (primul tur) și la 29 septembrie (al doilea tur), cel mai probabil președintele României va renunța la pensie, urmând să primească doar salariul.

În plus, în cazul în care candidatura sa la NATO va fi acceptată, Klaus Iohannis va avea în continuare salariu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite