Klaus Iohannis continuă turneul în America Latină. Vizită în Argentina

0
Publicat:

Președintele Klaus Iohannis își încheie turneul în America Latină cu o vizită de stat în Republica Argentina, fiind prima vizită la un asemenea nivel din ultimii 30 de ani în Argentina. 

FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Președintele Klaus Iohannis va depune, marți, 25 aprilie, începând cu 16.40, ora României, o coroană de flori la Monumentul Generalului San Martin. 

Ulterior, șeful statului român va fi primit de către președintele Republicii Argentina, Alberto Fernández, la Palatul Prezidențial Casa Rosada, din Buenos Aires, unde cei doi oficiali vor avea convorbiri tête-à-tête și vor susține declarații de presă comune.

De asemenea, în cadrul vizitei în Republicii Argentina, va fi semnat Memorandumul de Înțelegere între Ministerul Afacerilor Interne din România, prin Departamentul pentru Situații de Urgență, și Agenția Argentiniană de Cooperare Internațională și Asistență Umanitară – „Căștile Albe” din Republica Argentina.

Vizita de stat a președintelui român va fi încheiată cu un dejun oficial și este prima vizită a unui șef de stat al României din ultimii 30 ani în Argentina. 

Iohannis, vizită în Brazilia, Chile și Argentina

Preşedintele Klaus Iohannis început, marţi, 18 aprilie, turneul pe care îl efectuează în America Latină până pe 26 aprilie. Şeful statului a efectuat inclusiv o vizită oficială în Republica Federativă a Braziliei, prima la nivel de şef de stat în ultimii 23 de ani.

Turneul a continuat cu o vizită de stat în Chile, Argentina fiind ultima țară vizitată de președintele Român. 

Președintele României a precizat, în timpul unei conferințe de presă cu omologul din Chile, că există perspective promițătoare de extindere a relațiilor dintre cele două țări în mai multe domenii importante. 

Cu ce aeronavă a călătorit șeful de stat

Potrivit Boarding Pass, șeful statului a plecat cu același avion închiriat pentru vizita în Japonia.   

Președintele României zboară în Brazilia, Argentina și Chile tot cu un avion închiriat de la compania aeriană luxemburgheză Global Jet. Avionul este același cu care a delegația oficială a călătorit în martie 2023 din România în vizitele oficiale din Japonia și Singapore, fiind vorba despre un Boeing 737-900ER în configurație BBJ”, a informat Boarding Pass.   

Șeful statului a efectuat în luna martie o vizită de stat în Japonia cu aceeași aeronavă închiriată, motiv pentru care mai mulți lideri politici au subliniat necesitatea achziționării unei aeronave de către stat. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite