Klaus Iohannis a invitat la Cotroceni delegaţia României care va participa la Jocurile Invictus: „Dvs. ştiţi cel mai bine ce înseamnă dramele războiului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Captură
FOTO: Captură

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat la Palatul Cotroceni, marţi, delegaţia României care va participa la Jocurile Invictus, un eveniment organizat în acest an la Haga şi care se adresează militarilor care au fost răniţi pe front. Şeful statului a subliniat că datorită eroismului de care militarii au dat dovadă, românii „se simt protejaţi şi trăiesc într-o societate sigură”

„Am dorit să vă întâlnesc înainte de plecarea la Jocurile Invictus, care se vor desfăşura în curând la Haga, pentru a vă transmite aprecierea pentru sacrificiile făcute, pentru exemplul de curaj, demnitate şi loialitate faţă de ţară. Competiţia la care urmează să participaţi înseamnă mult mai mult decât o serie de întreceri sportive. Înseamnă tărie, stăruinţă în faţa traumelor fizice şi psihice  pe care le-aţi înfruntat, dar şi de încredere că nimic nu poate frânge speranţq în viitor.

Rănile militarilor noştri, consecinţe dure ale războiului, nu pot fi nicicând vindecate, ele încă dor. În ciuda obstacolelor întâmpinate, aţi decis să nu renunţaţi. Puterea dumneavoastră ne inspiră şi aveţi deplina noastră preţuire pentru sacrificiile făcute în misiunile încredinţate. Datorită eroismului militarilor noştri, a credinţei lor în valorile naţionale, cetăţenii români se simt protejaţi şi trăiesc într-o societate sigură”, a transmis preşedintele Iohannis, marţi, la Cotroceni. 

Şeful statului a precizat că militarii români contribuie la consolidarea României în cadrul NATO şi a amintit de războiul din Ucraina. 

„Dragi sportivi, traversăm o perioadă extrem de dificilă. De aproape 50 de zile, Federaţia Rusă a pornit războiul împotriva Ucrainei şi zi după zi apar dovezi cutremurătoare despre atrocităţi şi orori de neimaginat. Sunt acte de o cruzime înfiorătoare, ne nejustificat, iar justiţia internaţională trebuie să îi pedepsească pe toţi cei vinovaţi.

Dumneavoastră ştiţi cel mai bine ce înseamnă distrugerile, pierderile de vieţi omeneşti şi dramele războiului. Cât de mult sunt afectate pentru totdeauna familiile şi comunităţi întregi. Este admirabilă forţă interioară care v-a făcut să mergeţi mai departe cu demnitate. Aţi adus astfel o nouă perspectivă în societate, demonstrând că nu rănile vă definesc, ci curajul, hotărârea şi puterea de a trece peste traumele suferite, dând dovadă de o enormă tărie de caracter. Îmi exprim aprecierea pentru familiile şi apropiaţii dumneavoastră care v-au oferit sprijinul necesar pentru a depăşi momentele grele. De asemenea, le mulţumesc tuturor celor care susţin şi contribuie la acest amplu efort de pregătire a echipei Invictus România”, a mai spus Iohannis. 

„Este impresionant spiritul activ care vă caracterizează şi vă asigur de toată susţinerea mea. Românii vă sunt recunoscători pentru toate sacrificiile şi vă sunt alături. Prin participarea dumneavoastră la Jocurile Invictus de la Haga demonstraţi întregii lumi că sunteţi adevăraţii învingători. Veţi reprezenta şi de această dată România cu mândrie şi onoare”, a mai punctat şeful statului. 

În acest an, 20 de militari răniţi vor reprezenta România la Jocurile Invictus, la Haga, alături e alte 19 state. Participanţii vor concura la mai multe discipline sportive, adaptate pentru persoane cu dizabilităţi, precum: tir cu arcul, atletism, canotaj în sală la ergometru, powerlifting, ciclism, înot şi volei din poziţia şezând.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite