Kelemen Hunor: Ori eliminăm toate pensiile speciale fiindcă suntem toţi egali, ori nu eliminăm nimic VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook Kelemen Hunor
FOTO Facebook Kelemen Hunor

Vicepremierul Kelemen Hunor a afirmat că UDMR este în favoarea eliminării pensiilor speciale, precizând că ori sunt eliminate toate, ori nu este eliminată niciuna.

Kelemen Hunor a fost întrebat miercuri dacă UDMR va susţine eliminarea pensiilor speciale, în special ale parlamentarilor şi primarilor.

“Nu există în special pentru parlamentari şi în special pentru alţii. Ori eliminăm toate pensiile fiindcă toţi suntem egali, ori nu eliminăm nimic. Noi suntem pentru a elimina toate pensiile speciale”, a afirmat Kelemen Hunor. 

Întrebat ce se va întâmpla cu pensiile magistraţilor, având în vedere că există decizii ale Curţii Constituţionale în acest sens, vicepremierul a răspuns: „Ori eliminăm toate pensiile, fiindcă există decizia CCR pentru mai multe categorii, ori stabilim un plafon pentru toate pensiile speciale, ori ne batem joc noi înşine şi de banii publici”.

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat luni, întrebat despre faptul că UDMR vrea extinderea eliminării pensiilor speciale pentru toate categoriile care le primesc, nu doar pentru parlamentari, că şi PNL are acelaşi punct de vedere, însă elaborarea prevederilor legale care să apropie pensiile speciale de un principiu al contributivităţii va fi făcută într-o perioadă mai lungă de timp.

VIDEO Guvernul României / Facebook


„În privinţa pensiilor speciale, ştiţi foarte bine că în planul Guvernului există în obiectiv realizarea unui proiect de lege al pensiilor care va cuprinde evident şi reglementări privitoare la pensiile speciale, pensiile de serviciu, pensiile ocupaţionale.  Există un acord între PNL şi USR-PLUS de a susţine modificarea Legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor cu scopul de a abroga prevederile care permit acordarea pensiei speciale pentru parlamentari. Suntem în analiză privitor la convocarea plenului reunit. Sunt mai multe temeiuri pentru convocarea plenului reunit, când vom stabili punctele pe ordinea de zi vom convoca birourile permanente reunite pentru a stabili data plenului Camerelor reunite”, a afirmat Ludovic Orban, luni la Parlament. 

Chestionat cum va rezolva discrepanţa cauzată de faptul că UDMR condiţionează votarea de extinderea nu doar la parlamentari, ci la toate categoriile care primesc pensii speciale, preşedintele PNL a răspuns: „Avem şi noi acelaşi punct de vedere”.

Liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a anunţat marţi că PSD va depune la Camera Deputaţilor un proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale, în primă fază pentru parlamentari.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite